Ξεκίνησαν οι Σχολές Γονέων στο Δήμο Άργους – Μυκηνών

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Ν. Μουσούρος, Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχολόγος, υπεύθυνος των “Ομάδων Σχολών Γονέων” του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

 

Η παρουσίαση των “Ομάδων Σχολών Γονέων” του Δήμου Άργους Μυκηνών, έλαβε τόπο την Τετάρτη 01/02/2017, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος. Η εν λόγω παρουσίαση, έγινε σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και τον Πρόεδρο Σκούφη Παναγιώτη, που τον ευχαριστώ θερμά.Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Δήμαρχο Καμπόσο Δημήτρη για τη στήριξή του, όπως και στον Υπεύθυνο της Αίθουσας “Μέγας Αλέξανδρος”, Δελή Νίκο. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που παρευρέθηκε και στήριξε αυτή την προσπάθεια.

 

Οι συμμετοχές πολλές, όπως και αρκετά τηλεφωνήματα τις ερχόμενες ημέρες για δηλώσεις συμμετοχής, στις ομάδες που έπονται. Εν αναμονή λοιπόν να στοιχειοθετήσουμε τις συμμετοχές, όπως και να δηλωθούν και οι συμμετοχές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που μέχρι τώρα το ενδιαφέρον και η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

 

Η ιδέα για τις «Σχολές Γονέων», προτάθηκε από εμένα στο Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο τον περασμένο Ιούλιο, όπου ήταν πολύ θετικός στην υλοποίησή τους, όπως είναι θετικός γενικότερα στην παραγωγή έργου. Λόγω του ότι, με ό,τι ασχολούμαι και καταπιάνομαι το παίρνω σοβαρά, ήθελα αυτή η προσπάθεια να γίνει σε συνεργασία με την «πηγή», και όχι να γίνει κάτι κατά δήλωση όπως πολλά γίνονται στη χώρα μας. Είμαι επίσημος συνεργάτης του «Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων», που είναι παράρτημα την «Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των Γονέων», και έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από τον εν λόγω φορέα ως εκπαιδευτής – συντονιστής «Σχολών Γονέων».

 

Οι ομάδες «Σχολών Γονέων» δεν αφορούν μόνο την ηλικιακή ομάδα της εφηβείας, αλλά και όλες τις ηλικιακές ομάδες από τη γέννηση έως τα 18 έτη. Η πρόσκληση για τη συμμετοχή στις ομάδες «Σχολών Γονέων» ισχύει για όλους τους γονείς, μιας και μιλάμε για ομάδες πρόληψης.

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια