Συνεχείς μετακινήσεις νηπιαγωγών με την εντολή του διευθυντή α’βαθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας

 

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Πελοποννήσου

 

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

 

Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουν προκύψει έκτακτες λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα νηπιαγωγεία Αγριλίτσας, 2ου Πορτοχελίου, Αγίου Προκοπίου και Δρεπάνου.
Αντί ο διευθυντής ΠΕ Αργολίδας να τα δηλώσει στο ΥΠΠΕΘ και να αναμένει να καλυφθούν, πήρε την πρωτοβουλία και με υποχρεωτικές μετακινήσεις αποσπά εκπαιδευτικούς μέχρι νεωτέρας (!) για την κάλυψη των κενών στα πρωινά τμήματα. Αποσπά υποχρεωτικά ακόμη και μόνιμους εκπ/κους από την οργανική τους. Ειδικά μια νηπιαγωγό την έχει μετακινήσει ήδη 3 φορές !

 

 

Πιο συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν υποχρεωτικά με εντολή του διευθυντή ΠΕ Αργολίδας τρεις εκπαιδευτικοί για κάλυψη λειτουργικών αναγκών: 1.από το νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου στο νηπιαγωγείο Αγίου Προκοπίου 2.από το νηπιαγωγείο Κιβερίου στο νηπιαγωγείο Αγίου Προκοπίου (ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-μετακινείται συνεχώς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς) 3.από το νηπιαγωγείο Πουλακίδας στο νηπιαγωγείο Αγριλίτσας. Ανεστάλη η λειτουργία για μια εβδομάδα με απόφαση του διευθυντή ΠΕ Αργολίδας του νηπιαγωγείου Αγριλίτσας , αλλά μετά από διαμαρτυρίες λειτούργησε ξανά.

 

 

Οι μετακινήσεις νηπιαγωγών δεν κάλυψαν τα κενά και με υπογραφή του διευθυντή ΠΕ Αργολίδας μοιράστηκε η φτώχεια ! Έτσι στα νηπιαγωγεία 2ου Πορτοχελίου και Δρεπάνου ανεστάλη η λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων! Με τις συνεχείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη διοίκηση δε λύνεται το πρόβλημα, δημιουργείται ένα κενό σε μια σχολική μονάδα για να καλυφθεί ένα άλλο κενό σε άλλη σχολική μονάδα!

 

 

Καταγγέλλουμε τον διευθυντή ΠΕ Αργολίδας για τις αυθαιρεσίες του που αποδομούν τη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων δίνοντας προτεραιότητα μόνο στα πρωινά τμήματα των νηπιαγωγείων. Αυτές οι πρακτικές διαλύουν τη δημόσια προσχολική εκπαίδευση. Δεν ανεχόμαστε αντιεκπαιδευτικές ενέργειες της διοίκησης που υποβαθμίζουν την προσχολική αγωγή και δε λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες στην ευαίσθητη ηλικία των νηπίων κάθε φορά που εναλλάσσονται οι νηπιαγωγοί.

 

 

Καταγγέλλουμε τον διευθυντή ΠΕ Αργολίδας που παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών και στα πλαίσια των έκτακτων λειτουργικών αναγκών που επικαλείται τις μετακινεί και καταργεί στην ουσία τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων.

 

 

Καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας να αναδείξει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να παρέμβει στον διευθυντή ΠΕ Αργολίδας: για να ανακαλέσει όλες τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών τώρα -και να διεκδικήσει προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των νηπιαγωγείων.

 

 

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Πελοποννήσου-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στον διευθυντή ΠΕ Αργολίδας τη Δευτέρα 6.2.2017 στις 14.00 το μεσημέρι.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια