Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες για το Ναύπλιο και την Άρια – Δασική έκταση το γήπεδο στο Νταμάρι

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Αναρτήθηκαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου οι Δασικοί Χάρτες για τις περιοχές της δημοτικής κοινότητας Ναυπλίου και της τοπικής κοινότητας Άριας. Το δημοτικό γήπεδο (Νταμάρι) χαρακτηρίζεται ως Δασική Έκταση. 

 

Οι Δασικοί Χάρτες έχουν αναρτηθεί στη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, τα Δασονομεία Άργους και Κρανιδίου και στον πίνακα ανακοινώσεων της δημοτικής κοινότητας Ναυπλίου και της τοπικής κοινότητας Άριας, καθώς και στα τέσσερα Δημαρχεία του νομού.

 

Μπορείτε να τους δείτε λεπτομερώς (με ζουμ στην οθόνη) κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους μπορούν να γίνουν μετά τις 10 Φεβρουαρίου, για διάστημα δύο μηνών (10 Απριλίου). Για όσους ζουν στο εξωτερικό, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες (2 Μαϊου).

 

Τα παράβολα για τις ενστάσεις, υπολογίζονται ανάλογα με το εμβαδόν της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και ξεκινά από 45 ευρώ για εμβαδόν έως 1.000 τ.μ. και φθάνει τα 3.600 ευρώ για έκταση μεγαλύτερη των 300.000 τ.μ. και φέρνει νέες επιβαρύνσεις για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Σε άλλους νομούς (Ηλεία, Μεσσηνία) που τις προηγούμενες ημέρες αναρτήθηκαν ανάλογοι χάρτες πολύ μεγαλύτερης έκτασης, δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ξεσηκώθηκαν ολόκληρα χωριά, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή. Στη Μεσσηνία οι δασικοί χάρτες «εξαφανίζουν» οικισμούς, σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις σχεδόν σε όλη την Τριφυλλία και στον Δήμο Μεσσήνης.

 

Στο χάρτη που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε με πράσινο χρώμα τις χαρακτηρισμένες ως δασικές εκτάσεις. Με μαύρο χρώμα παρουσιάζεται το όριο των περιοχών που εξαιρούνται της ανάρτησης του δασικού χάρτη.

 

1 σχόλιο

  1. Η αναρτηση αφορα το συνολο του Νομού. Μάλλον λόγω προβλήματος δεν έχει αναρτηθεί το υπολοιπο. Επίσης ίδια προβλήματα έχουμε και στον Νομό μας όπου ρο γήπεδο στον Προφήτη Ηλία χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια