Η Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Η Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, απ’ όλη τη χώρα αλλά και στο νομό μας, που πήραν μέρος στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Γενάρη με τα μπλόκα του αγώνα.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

 

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τους αγώνες επιβίωσης, τα αιτήματα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς Αντιπαλεύει την ανεργία και με τη συνολική πολιτική του και με τη στήριξη άμεσων διεκδικήσεων. Θέτει όλες τις δυνάμεις του για να αποσπάσουν ό,τι μπορούν σήμερα ή έστω να ανακόψουν νέα αντιλαϊκά μέτρα οι αγρότες, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

 

Σύντομα αποδείχθηκαν πολύ στενά τα λεγόμενα «αριστερά» όρια των διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εντός της «λυκοσυμμαχίας» της ΕΕ. Δεν είναι με το μέρος του μικρομεσαίου αγρότη – παραγωγού. Επιδιώκει μόνο τη βελτίωση της θέσης του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου μέσα στην ΕΕ.

 

Τα μνημόνια και η ΚΑΠ είναι εργαλεία που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και το πέρασμα της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Οι κεφαλαιοκράτες δεν φορτώνονται βάρη από τις κυβερνήσεις, γιατί είναι δικές τους, είναι κυβερνήσεις της τάξης τους. Όλα τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, τα φορτώνεται ο λαός μας. Τα κέρδη τους, τα ελλείμματα και τα πλεονάσματά τους στάζουν το αίμα του. Οι εφοπλιστές έχουν δεκάδες νόμιμες φοροαπαλλαγές και παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο για τα καράβια τους, αλλά ο μικρομεσαίος αγρότης το πληρώνει πανάκριβα..

 

Το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και τα προηγούμενα, γύρω από τους στόχους απορροφητικότητας, αποδοτικότητας, εξωστρέφειας, καινοτομίας, εφορίας, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά. είναι για λίγους. Αφορούν τους εμποροβιομήχανους, ορισμένους μόνο μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, αφού απαιτούνται, για την ένταξη σε αυτά, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ίδια συμμετοχή. Για τους πολλούς, και πάλι όχι για όλους, θα μείνουν τα «ψίχουλα» από το φαγοπότι των ομίλων.
Αυτό εδώ είναι το κράτος του μεγάλου κεφαλαίου των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων, με όποια σύνθεση και αν έχουν αυτές, που ταυτόχρονα «χαρατσώνουν», κυριολεκτικά ματώνουν τον φτωχό και μεσαίο αγρότη.

 

Η κατάσταση, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι αδιέξοδη. Υπάρχει διέξοδος για όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτικής παραγωγής και παλεύουμε για τη μόνη λύση που ειλικρινά συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και το ξεκλήρισμα.

 

Το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις διαθέτει θα βρίσκεται εκεί διεκδικώντας, παλεύοντας, πιέζοντας με κάθε μέσο την κυβέρνηση, το κράτος όπου μπορεί μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο, την ΕΕ, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα ζωτικά αιτήματα των αγροτών και φυσικά να ανοίξει μέσα από αυτήν τη διαδικασία του οργανωμένου αγώνα, της συνεχούς πάλης τους ο δρόμος για να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα.

 

Μπροστά μας είναι ο δρόμος για τη λαϊκή κοινωνική – οικονομική και πολιτική διέξοδο και προοπτική. Ο αγώνας βέβαια θα είναι δύσκολος. Δεν είναι εύκολος. Αλλά αυτή η Κοινωνική Συμμαχία, είναι μονόδρομος για πραγματική αλλαγή στον αρνητικό συσχετισμό που υπάρχει σήμερα, ανάμεσα δηλαδή σ’ εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, προϋπόθεση για μια κοινωνία και οικονομία με κριτήριο μόνο και αποκλειστικά τη λαϊκή ευημερία.

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια