Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Μπλόκο στην εθνική οδό Άργους – Κορίνθου από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας

Μπλόκο στην εθνική οδό Άργους – Κορίνθου στον κόμβο του Κουτσοποδίου (Μαλαχιά) έστησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου οι αγρότες – μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.).

 

Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους και συμβολικά έκλεισαν το ρεύμα προς Άργος. Η κίνηση των οχημάτων γινόταν μέσω παρακαμπτήριων.

 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.:

 

Ο αγώνας που κάνουμε, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες, αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μόνο το νέο έτος καλούμαστε να πληρώσουμε:

 

• Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.

 

• Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22%. Βαρύς θα πέσει πάνω μας ο «φορολογικός πέλεκυς» και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουμε και το τέλος επιτηδεύματος.

 

• Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

 

• Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.

 

• Ειδικό φόρο στο κρασί.

 

• Πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

 

• ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα.

 

 

Εκτός από τα παραπάνω, που είναι καινούργια, καλούμαστε να πληρώσουμε και τα παλιά χαράτσια, όπως τα διογκωμένα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, το πανάκριβο αγροτικό ρεύμα, τα «μπιλιετάκια» στους ΤΟΕΒ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις αδειοδοτήσεις αρδευτικών γεωτρήσεων και σταυλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά. Φορτωνόμαστε όλα αυτά τα βάρη, όταν το εισόδημά μας συρρικνώνεται εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα που διαμορφώνει η «ελεύθερη» αγορά, των μεγάλων περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αλλά και τους αποκλεισμούς απ’ αυτές που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Σε όλα τα παραπάνω, είχαμε την φετινή ακαρπία στις ελιές και τις ζημιές από την ελλιπή δακοκτονία με ευθύνη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, πάγους, χιονιάς.

 

 

Οι δήθεν ευνοϊκές εξαγγελίες του Υπουργείου-Κυβέρνησης

 

Οι πληρωμές στην ενιαία ενίσχυση και το πρασίνισμα, είναι πληρωμές που δικαιούνται οι αγρότες. Αφορούν σε χρήματα που δικαιούμασταν και δεν μας τα χάρισε η κυβέρνηση. Οι όποιες εξαγγελίες για αποζημιώσεις (χαλάζι, πλημμύρες, παγετός-χιονιάς) στο φυτικό κεφάλαιο και την παραγωγή, είναι υποσχέσεις που κολλάνε στον αντιδραστικό οδηγό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ καθώς και στην πικρή εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Η Κάρτα του Αγρότη που θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας(προκαταβολή ενισχύσεων), είναι προς όφελος των τραπεζιτών, που θα τσεπώνουν προκαταβολικά τα υψηλά επιτόκια και όχι των αγροτών. Οι διαρροές της κυβέρνησης ότι το 90% των αγροτών δεν πληρώνει φόρο, είναι ψέμα αφού αν και κερδίσαμε πέρυσι στα μπλόκα αφορολόγητο όριο όπως και οι εργάτες, εν μέρει καταργείται από την φορολόγηση μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης, ανεξαρτήτως αν έχουμε εισόδημα ή όχι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
4 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2017

  Ο Ηγέτης γιατί δεν πήγε να το διαλύσει;

  0

  0
  • Avatar
   Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2017

   Έλα μωρε τώρα! Ποιός θυμάται τι έλεγε προχθές;

   0

   0
  • Avatar
   Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2017

   Στο κάτω κάτω στον Ισθμό είπε ότι θα πάει ο άνθρωπος, όχι στο Κουτσοπόδι.

   0

   0
   • Avatar
    Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2017

    Νομίζω ότι ήταν έξυπνη η κίνηση των αγροτών να κλείσουν μόνο το ρεύμα προς Άργος. Με αυτόν τον τρόπο, τα πορτοκάλια του λαού Του μπορούσαν να φύγουν προς την οικουμένη, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα, έτσι δεν χρειάστηκε να παρέμβει…

    0

    0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.