Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

H Λυδία Κονιόρδου στο θέατρο της «Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης»

 

Τα γιορτινά του είχε ντυθεί το νέο θεατρικό στέκι της «Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης». Λίγο η όμορφη αναβίωση του χώρου, λίγο οι γιορτές, λίγο η επίσκεψη που περίμενε από μια μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό και σημερινή Υπουργό Πολιτισμού, έκαναν τον πιο όμορφο θεατρικό χώρο της Αργολίδας να γίνεται πραγματικά ξεχωριστός. Η θεατρική σκηνή προετοιμάζεται πυρετωδώς να φιλοξενήσει δυο έργα στον πανέμορφο χώρο, μια πραγματική φωλιά πολιτισμού στην καρδιά του Άργους. Η νέα Υπουργός Πολιτισμού, δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη μπροστά στο θέαμα του ζεστού θεατρικού χώρου και των μελών της «Πρότασης» που την υποδέχτηκαν και είχαν συζήτηση μαζί της.

 

Η Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε στην Αργολίδα προκειμένου να έχει μια προσωπική επαφή με το νομό και τα προβλήματά του, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία προβλήματα που εμφανίστηκαν στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Γεωργίου. Με την ευκαιρία αυτή και με την συνοδεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Γκιόλα και κλιμακίου του κόμματος ενημερώθηκε άμεσα για τα ζητήματα που απασχολούν το νομό στο πεδίο του πολιτισμού, ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που κάνει η ίδια η κοινωνία για την αντιμετώπισή τους και γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους που προσπαθούν εθελοντικά και προσφέρουν έργο στην τοπική κοινωνία. Ανάμεσα στους Συλλόγους που επισκέφτηκε ήταν και το νέο θέατρο της «Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης» που σήμερα στεγάζει είκοσι ένα χρόνια πολιτιστικής πορείας και προσφοράς στην Αργολίδα.

 

Στην προσφώνησή της η Πρόεδρος της «Πρότασης», κ. Πίνκα Ταρατόρη, παρουσίασε συνοπτικά το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του κ.Νικ. Ταρατόρης έθιξε ζητήματα προστασίας της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παρουσίασε μέσα από το εξαιρετικό έργο της «Πρότασης» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πολιτισμού στην περιφέρεια. Η Υπουργός Πολιτισμού, ιδιαίτερα χαρούμενη που βρισκόταν σε έναν «δικό της χώρο», συζήτησε με τα μέλη του συλλόγου για τις δραστηριότητές του και σημείωσε τη σημασία των εθελοντικών δράσεων στο πεδίο του πολιτισμού εγκωμιάζοντας έτσι, τις δράσεις της «Πρότασης» και τα ποικίλα προγράμματα που οργανώνει. Η ίδια θυμήθηκε σειρά εθελοντικών δράσεων στις οποίες συμμετείχε στα πλαίσια του θεατρικού οργανισμού Θεσσαλίας και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσία της «Πρότασης» σε χώρους όπως οι φυλακές, χώροι εργασίας, κλπ. Δήλωσε ουσιαστικά πως ο ρόλος της στην δύσκολη αυτή φάση που περνάει η χώρα, είναι η καταγραφή και εμψύχωση τέτοιων προσπαθειών ώστε να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν καλύτερα και μέσα από τον πολιτισμό τις δυσκολίες που βιώνουν. Στην Υπουργό προσφέρθηκε η νέα ταινία του σκηνοθέτη Γιώργου Ζέρβα με τίτλο «Αλκυονίδες Ημέρες» που καταγράφει τη ζωή στην «Πρόταση», καθώς και προγράμματα και τοπικά γλυκά που έφτιαξαν οι γυναίκες μέλη της «Πρότασης».

 

Το θέατρο της «Πρότασης» ήταν ο τελευταίος και σημαδιακός σταθμός στην περιοδεία της στην Αργολίδα καθώς το ίδιο βράδυ, ανέβαινε η ίδια στη σκηνή σε θέατρο της Αθήνας όπου συνεχίζει τις παραστάσεις που δίνει.

 

 

 

 

 

 

2 σχόλια

Πρόσφατα σχόλια