Στο ίδιο τέµπο µε τις Ναβαλίνες και τα Μέρλιν

της Μαρίας Κρόκου (www.agronews.gr)

 

Μία καλή σεζόν φαίνεται να έχει και το πορτοκάλι Μέρλιν, όπως συνέβη και για τις Ναβαλίνες που προηγήθηκαν και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

 

Κι αυτό καθώς οι τιµές για τα Μέρλιν που ξεκίνησαν να µαζεύονται τις τελευταίες ηµέρες είναι σηµαντικά καλύτερες από την περσινή σεζόν, ενώ και η µείωση στην παραγωγή δεν είναι τόσο µεγάλη όσο στα άλλα εσπεριδοειδή, καθώς υπολογίζεται στο 10% περίπου στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αργολίδα οι τιµές αν και ξεκίνησαν από τα 20 λεπτά το κιλό, τώρα βρίσκονται στα 18, ενώ πέρυσι άρχισαν απ’ τα 16-17 και µετά πήραν την κατιούσα. Το ευνοϊκό κλίµα για τα Μέρλιν συνθέτουν η έξοδος από την αγορά της βασικής ποικιλίας µανταρινιών, των Κληµεντίνων, η αναµενόµενη µείωση, σχεδόν 40%, των ιταλικών πορτοκαλιών, αλλά και το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα Μέρλιν βγήκαν γλυκά από νωρίς, πιο πρώιµα από άλλες σεζόν.

 

Σύγκριση
Στη Λακωνία φέτος οι τιμές για τα Μέρλιν είναι 15-18 λεπτά το κιλό, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασαν τα 10.

 

Μέτρια
Οι τιμές για τους παραγωγούς στην Πρέβεζα για τα Μέρλιν είναι στα 14-16 λεπτά το κιλό επί αυτοκινήτου και 8-10 στο κτήμα.

 

Ζήτηση
Πέρυσι στην Πρέβεζα οι τιμές ήταν 3-4 λεπτά παρακάτω και η ζήτηση ξεκίνησε μετά το Γενάρη, σε αντίθεση με φέτος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια