ΚΤΕΛ Άργους: Επιβάτιδα λεωφορείου παρασύρθηκε από αγροτικό στην προσπάθειά της να πάρει τις αποσκευές

 

Μια γυναίκα παρασύρθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από αγροτικό αυτοκίνητο το πρωί της Τρίτης έξω από το ΚΤΕΛ στην οδό Ναυπλίου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους.

 

Γύρω στις 10.30 το πρωί, έφτασε από την Αθήνα στο Άργος το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αργολίδας με τελικό προορισμό το Ναύπλιο. Οι επιβάτες κατέβηκαν στην εσοχή που έχει δημιουργηθεί στο πεζοδρόμιο της οδού Ναυπλίου και η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με όσα μας ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, κινούμενη από την πίσω μεριά του λεωφορείου προσπάθησε να βαδίσει στο οδόστρωμα για να πάρει τις αποσκευές της που βρίσκονταν στην αριστερή πλευρά του. Τότε τη χτύπησε ένα φορτηγάκι και την έριξε στο έδαφος. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, η γυναίκα είχε ήδη πάρει τις αποσκευές της από τη δεξιά πλευρά και προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.

 

Ευτυχώς, το αγροτικό εκινείτο με χαμηλή ταχύτητα, αφού ο οδηγός του λίγο νωρίτερα είχε κατεβεί στο απέναντι περίπτερο και είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του στο χώρο που βρίσκεται η πιάτσα των ΤΑΞΙ. Αν έτρεχε με μεγαλύτερη ταχύτητα, ίσως οι συνέπειες της σύγκρουσης να ήταν ακόμη χειρότερες…

 

Ταξιτζήδες, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, μας ανέφεραν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιβάτες των λεωφορείων του ΚΤΕΛ κατά την προσπάθειά τους να πάρουν τις αποσκευές τους οι οποίες βρίσκονται στην αριστερή πλευρά των λεωφορείων αλλά και τη δυσκολία τους να διασχίσουν το δρόμο. «Δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνουμε στα λεωφορεία για να παραλάβουμε άτομα, κυρίως μεγάλης ηλικίας και με προσοχή να τα μεταφέρουμε απέναντι» ανέφερε ταξιτζής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του ΚΤΕΛ έχει σφραγιστεί από την Περιφέρεια και δεν επιτρέπεται η είσοδος των λεωφορείων και η επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών καθώς έχει διαπιστωθεί πλήθος παρανομιών.

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, τραβήχτηκαν λίγες ώρες μετά το συμβάν και παρουσιάζουν τους επιβάτες και τους οδηγούς των λεωφορείων να κατεβάζουν τις αποσκευές και να κινούνται στο οδόστρωμα.

Γ. Νικολόπουλος