Δασκάλα έχει γίνει …μπαλαντέρ για τα σχολεία Σκαφιδακίου και Νέας Κίου – Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

 

Μπαλαντέρ για το Δημοτικό Σχολείο του Σκαφιδακίου και το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Κίου έχει γίνει μια δασκάλα η οποία ανήκει στο 4/θέσιο σχολείο του Σκαφιδακίου. Η δασκάλα κλήθηκε για μια ακόμα φορά από τη Διεύθυνση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, να πάει στο 12/θέσιο σχολείο της Νέας Κίου για να αναπληρώσει ένα διδακτικό κενό.

 

Η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση – Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ» αναφέρεται στο θέμα:

 

Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση – Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου στην αρχή της σχολικής χρονιάς (αρχές Σεπτέμβρη) καταφέραμε να ακυρώσουμε δίμηνη μετακίνηση – απόσπαση του διευθυντή ΠΕ Αργολίδας σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 (ΠΥΣΠΕ Αργολίδας) από 4/θ σε 12/θ δημοτικό σχολείο για την κάλυψη λειτουργικού κενού και να προσληφθεί εκπαιδευτικός.

 

Για δεύτερη φορά, ο διευθυντής ΠΕ Αργολίδας παραβιάζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της Ε’ κ ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Σκαφιδακίου και έχει την εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 μπαλαντέρ για κάθε έλλειψη εκπαιδευτικού που προκύπτει στο ΠΥΣΠΕ Αργολίδας και τη μετακινεί για δεύτερη φορά (!) με δίμηνη απόσπαση “για τις ανάγκες της υπηρεσίας” από το τριθέσιο Σκαφιδακίου (λειτουργικά τετραθέσιο) στο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Νέας Κίου.

 

Καλούμε το σύλλογο γονέων να αντιδράσει μπροστά στην παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών τους και στις δήθεν υποσχέσεις της διοίκησης για λειτουργία του 3/θ δημοτικού σχολείου Σκαφιδακιου ως 4/θ.

 

Καλούμε το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας άμεσα να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα της εκπαιδευτικού σύμφωνα και με το έγγραφο αίτημα που απέστειλε.

 

Καλούμε τον διευθυντή ΠΕ Αργολίδας από τη στιγμή που έχει πάρει απόφαση το 3/θ σχολείο να λειτουργήσει ως 4/θ σχολείο για το διδακτικό έτος 2016-17 να ισχύει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μπαλάκια να μετακινούνται κάθε δυο μήνες παραβιάζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα και διαιωνίζοντας την αδιοριστία των ανέργων συναδέλφων μας και παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας που μια τους διδάσκει ο υπεύθυνος τάξης και μια ο διευθυντής του σχολείου λόγω συμπτύξεων τμημάτων για κάλυψη λειτουργικών κενών σε άλλες σχολικές μονάδες.

 

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

 

Καμία παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών. Δε θα επιτρέψουμε καμία σύμπτυξη τμημάτων στα σχολεία μας. Καμία περικοπή στην παιδεία στο βωμό της υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια