Και το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου στηρίζει τη συλλογή πλαστικών καπακιών

 

Το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου ευαισθητοποιήθηκε στη συλλογή πλαστικών καπακιών με στόχο τη δράση της ανακύκλωσης, αλλά με απότοκο σκοπό ν΄αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο για έναν συνάνθρωπό μας, που το έχει ανάγκη.
Η δράση αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Γ. Λυσίκατου και Π. Τούμπα.

 

Το Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου, αν και είναι ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, είναι πάντα πρόθυμο να συμβάλλει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σε δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς.
Το σχολείο άλλωστε, είναι πρωτίστως υπεύθυνο για την καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών με σκοπό την ανάπτυξη ενεργών πολιτών στο μέλλον. Με την υλοποίηση τέτοιων δράσεων από τους μαθητές, αποδέκτες είναι οι οικογένειές τους και κατά συνέπεια η …κοινωνία μας.

 

Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν τα παιδιά μας τη σωστή διαχείριση της ενέργειας με την ανακύκλωση και το μήνυμα είναι ότι η ενέργεια στο περιβάλλον δεν χάνεται αλλά αλλάζει μορφές. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή η «ενέργεια» θα εξοικονομήσει όχι μόνο φυσικούς πόρους (ανακύκλωση) αλλά και οικονομικούς που θα διευκολύνουν έναν συνάνθρωπό μας με κινητικά προβλήματα. Η ενέργεια λοιπόν αλλάζοντας πρόσωπα επιστρέφει ανταποδοτικά πάλι στον «άνθρωπο»!

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Δ. Σχ. Δρεπάνου αλλά και στους γονείς τους.
Καλές γιορτές …

Μαρίνα Σταματοπούλου, εκπαιδευτικός Ε΄τάξης

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια