Τυρί τύπου «Κατίκι» παρασκεύασαν οι σπουδαστές της ΣΕΚ Επιδαύρου

 

Μαζί με το ανθότυρο, οι σπουδαστές της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου στον Άγιο Δημήτριο, παρασκεύασαν τυρί τύπου «Kατίκι», με αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο καταναλώθηκε σε δευτερόλεπτα… Ήταν νοστιμότατο και σύντομα η παρασκευή του θα επαναληφθεί.

 

Όπως λέει η διευθύντρια της ΣΕΚ Επιδαύρου κ. Δώρα Αντωνοπούλου, για τη λειτουργία της σχολής:

 

Εμείς εδώ στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου πιστεύουμε πως η επαγγελματική κατάρτιση ικανή να ευνοήσει την καινοτομία. Η Σχολή μας έχει τις ρίζες της στη μακρά παράδοση της Αργολίδας στις καλές τέχνες: η γλυπτική τέχνη των αρχαιολογικών θησαυρών και της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, η εξειδίκευση στις μελισσοκομικές τεχνικές για τη βασιλοτροφία και την παραγωγή όχι μόνο του μελιού, αλλά όλων των πολύτιμων μελισσοκομικών προϊόντων, η βαθιά γνώση της τυροκομίας με τις εκλεκτές της γεύσεις, η φινετσάτη κοπτική ραπτική.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη της σχολής να συμβαδίζουν με την τεχνική και οικονομική πρόοδο της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ των σπουδαστών μας εμφανίζονται τόσο επώνυμοι επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες με πολύχρονη πείρα, αλλά και άπειροι απ΄ όλη την Ελλάδα. Κάνουν όλοι τους επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον και γι’αυτό έχουν απαιτήσεις από το χρόνο που περνούν μαζί μας.

Η κατάρτιση που παρέχεται στη Σχολή δίνει έμφαση στη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας ενισχύοντας τις προοπτικές απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα δίνεται στην άμεση διασύνδεσή της με κεντρικούς αναπτυξιακούς στόχους, όπως η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια