Μάλλον μέσω ΠΣΕΑ οι αποζημιώσεις για τις κλημεντίνες – Σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Όπως φάνηκε στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές στα μανταρίνια τύπου κλημεντίνη μέσω ΠΣΕΑ και όχι από τον ΕΛΓΑ.

 

Ωστόσο, ο Κορίνθιος πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεν έκλεισε οριστικά το θέμα και αφήνοντας ένα “παραθυράκι” είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα απαντήσει οριστικά στον Αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο.

 

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι τρεις Βουλευτές Αργολίδας (έφυγαν νωρίς λόγω ψηφοφορίας στη Βουλή), ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, εκπρόσωποι του Δήμου Άργους, εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών, γεωπόνοι, υπάλληλοι του ΕΛΓΑ.

 

Ήταν έντονη η αντίδραση των εκπροσώπων των αγροτών στο άκουσμα ότι θα δοθούν αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ, καθώς υπάρχει αρνητική εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν, λόγω καθυστερήσεων. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ, επέμεναν ότι πλέον η διαδικασία μέσω ΠΣΕΑ έχει απλοποιηθεί και δεν είναι τόσο χρονοβόρα. «Σας τα χαρίζω τα ΠΣΕΑ» φώναξε ένας αγρότης και βγήκε για λίγο από την αίθουσα…

 

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, δεν μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς μανταρινιών που επλήγησαν από τη συνεχόμενη τετραήμερη βροχόπτωση τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου. Με βάση τον κανονισμό, για να δοθεί αποζημίωση, η βροχόπτωση θα πρέπει, όχι μόνο να έχει παρατεταμένη διάρκεια αλλά να είναι και έντονη! Κάτι που δε συνέβη αν και η καταστροφή έχει γίνει…

 

Κάποιοι γεωπόνοι έφεραν το παράδειγμα με τη σουλτανίνα στην Κορινθία, όπου εκεί αρκεί μια καταστροφική βροχόπτωση (χωρίς την απαιτούμενη διάρκεια και ένταση) για να υπάρξει θετική αντιμετώπιση από τον ΕΛΓΑ.

 

Πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να ρυθμιστεί το πρόβλημα με τις κλημεντίνες στην Αργολίδα, ωστόσο, όπως είπε υπάλληλος του ΕΛΓΑ, οι έλεγχοι λόγω του «Μεσοπρόθεσμου» είναι συνεχείς και δεν επιτρέπουν παρεκκλίσεις…

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια