Δείτε την τεχνική έκθεση του καθηγητή Θεοχάρη Ζάγκα για το κυπαρίσσι: “Είναι πολύ σταθερό”

 

Την τεχνική έκθεση που συνέταξε ο καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοχάρης Ζάγκας για το κυπαρίσσι της πλατείας του Αγίου Πέτρου Άργους παρουσιάζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Νικητόπουλος.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ζάγκα, «ο συντελεστής λυγερότητας του δέντρου είναι 27,77. Δέντρα με συντελεστή λυγερότητας κάτω του 50, χαρακτηρίζονται ως πολύ σταθερά. Επιπροσθέτως η ζωτικότητα και η κατάσταση υγείας του δέντρου χαρακτηρίζονται ως πολύ καλές».

 

Ο κ. Νικητόπουλος αναφέρει:

 

Όπως είχαμε δεσμευθεί, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι σήμερα λάβαμε την τεχνική έκθεση που συνέταξε ο καθηγητής κ. Θεοχάρης Ζάγκας, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 02/12/2016 στο κυπαρίσσι της κεντρικής πλατείας του Άργους, η οποία έχει ήδη αποσταλεί και στο Δήμο από τον ίδιο τον καθηγητή.

 

Η έκθεση αναφέρει καταρχάς τα χαρακτηριστικά του δέντρου βάσει των οποίων χαρακτηρίζεται σημαντικό και μνημειακό, προτείνει τρόπο αντιστήριξης και καταλήγει σαφώς με την πρόταση «Σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση δε θα πρέπει να υλοτομηθεί το συγκεκριμένο δέντρο».

 

Αυτό συμπεραίνεται μέσω άλλων από το συντελεστή λυγερότητας του δέντρου, ο οποίος είναι 27,77. Δέντρα με συντελεστή λυγερότητας κάτω του 50, χαρακτηρίζονται ως πολύ σταθερά. Επιπροσθέτως η ζωτικότητα και η κατάσταση υγείας του δέντρου χαρακτηρίζονται ως πολύ καλές.

 

Με βάση λοιπόν τη λογική της δημοτικής αρχής ότι το δέντρο είναι επικίνδυνο, καταθέτοντας ένα χαρτί από αναρμόδιο λόγω άσχετου γνωστικού αντικειμένου, (γεωλόγο), και την επιμονή της το κυπαρίσσι να υλοτομηθεί, εμείς αντιπαραβάλλουμε εκτός της τεχνικής έκθεσης (αυτούσιας) και το βιογραφικό του καθηγητή από το οποίο φαίνεται ότι είναι λόγω γνωστικού αντικειμένου ο πλέον κατάλληλος να γνωμοδοτήσει για την κατάσταση του δέντρου. Κάτι που η δημοτική αρχή, ουδέποτε έπραξε, παρόλο που έχει δεσμευτεί ως προς αυτό, και παρόλο που είχε ήδη επικοινωνήσει με τον κ.Ζάγκα, αλλά στη συνέχεια του ανακοίνωσε ότι τελικά η επίσκεψή του δεν είναι απαραίτητη… Από την πλευρά της, δεν είδαμε ποτέ τεχνική έκθεση εμπεριστατωμένη, παρά μόνο φράσεις από αναρμόδιους… «πρέπει να κοπεί». Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καμία λεπτομέρεια που να αφορά το δέντρο!

 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιος είναι τελικά ο πραγματικός λόγος που η δημοτική αρχή επιμένει στην υλοτόμηση του δέντρου, τι εξυπηρετεί, γιατί δεν πράττει όσα έχει δεσμευθεί, και γιατί επιμένει να εξαφανίσει την ιστορική μνήμη της πόλης….

 

Παραθέτουμε αυτούσια την τεχνική έκθεση και το βιογραφικό του καθηγητή και ελπίζουμε πως έστω και αργά η δημοτική αρχή θα καταλάβει το λάθος της και θα κάνει αυτό που οφείλει…

 

Νικητόπουλος Δημήτρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Άργους – Μυκηνών

———————————————–

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια