Πόσο κόστισε στο Δήμο Άργους η στεγανοποίηση της πλατείας και της λαϊκής αγοράς…

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Μπορεί η Ανάπλαση στο κέντρο του Άργους να μην έχει ολοκληρωθεί (με καθυστέρηση 14 μηνών από την αρχική πρόβλεψη), ωστόσο ο Δήμος Άργους πληρώνει σημαντικά ποσά (αποκλειστικά με δικά του έξοδα) για τη συντήρηση της κεντρικής πλατείας και της πλατείας λαϊκής αγοράς. Και αυτό οφείλεται μάλλον στην ποιότητα των μαρμάρων και των κυβόλιθων που συγκρατούν τους λεκέδες.

 

Σήμερα (12 -12-2016), δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» δύο αποφάσεις απευθείας αναθέσεων, συνολικού κόστους για το Δήμο 33.480 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ).

 

Η πρώτη απευθείας ανάθεση από το Δήμαρχο Δ. Καμπόσο αφορά το ποσό των 24.552 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και έχει τίτλο: «Απευθείας ανάθεση εργασιών Αδιαβροχοποίησης και στεγάνωσης Πλατειών Αγ. Πέτρου & Δημοκρατίας Δ.Ε. Άργους».

 

Η δεύτερη, ποσού 8.928 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) έχει τίτλο: «Απευθείας ανάθεση υλικών απόξυσης, αδιαβροχοποίησης και στεγανοποίησης».

 

 

Και οι δύο απευθείας αναθέσεις είναι προς την ίδια εταιρεία με έδρα το Λυγουριό. Δεν αναφέρει η δεύτερη ανάθεση εάν τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν για την αδιαβροχοποίηση και τη στεγανοποίηση της πλατείας Αγ. Πέτρου και της πλατείας Δημοκρατίας (λαϊκής αγοράς) αλλά αυτό είναι το πιθανότερο.

 

Η αδιαβροχοποίηση και στεγανοποίηση βοηθά να μην απορροφώνται υγρά. Τα ίχνη από τις ρόδες των αυτοκινήτων δεν παραμένουν και αν μείνουν σβήνονται εύκολα, ενώ υπάρχει αντοχή σε απορρυπαντικά, λάδια, καύσιμα.

 

Στις αρχές του φθινοπώρου σε τμήμα της πλατείας είχε γίνει στεγανοποίηση (βλ. σχετική φωτογραφία) καθώς χυμοί, κεριά, λάδια και ίχνη από λάστιχα οχημάτων είχαν λερώσει τα μάρμαρα και τους κυβόλιθους. Ακολούθησε ανάλογη στεγανοποίηση και στη λαϊκή αγορά πριν δοθεί προς χρήση.

 

Το ζήτημα είναι αν με τη στεγανοποίηση λυθεί ή έστω περιοριστεί το πρόβλημα και αν ο Δήμος αναγκάζεται κατά διαστήματα να επαναλαμβάνει την ενέργεια. Το σίγουρο πάντως είναι πως στην προηγούμενη πλατεία δεν είχαν δημιουργηθεί τέτοια θέματα…

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Δηλαδή τωρα εχει γίνει στεγανοποιηση στη Πλατεία του Αγίου Πέτρου;Γιατί αν το αποτέλεσμα που θα δει κάποιος που βολταρει τη πλατεία γύρω από το ηρωο τότε μάλλον θα πρεπει να πληρωσουν το Δήμο και όχι να πληρωθούν.Πάντως του χρόνου που θα ξαναβολτάρουν με την αστοχία του υλικού που διάλεξαν και με το ρυθμό ανταπόκρισης του υλικού θα εχουμε εκπλήξεις η΄μάλλον προγραμματισμό ανάπλασης της ανάπλασης.Και το πιο σημαντικό είναι να πληρώνει ο Δήμος μέρος του εργου που δεν εχει τελική παράδοση.Δεν απαντά και κάποιος αν περιλαμβάνεται στο ποσο και η στεγανοποίηση της λίμνης;Και τέλος τι φταίει ο Δήμος για την αστοχία των υλικών και τη προχειρη επίβλεψη του εργου.Το αποτέλεσμα που μετράει είναι φωτο και πυροτεχνήματα,

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια