Συνάντηση Ανδριανού με παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη και επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη στον αγροτικό συνεταιρισμό Ασίνης-Δρεπάνου με τους οποίους συζήτησε το πρόβλημα της εκτεταμένης καρπόπτωσης (υδαρής κηλίδα) λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης σε περιοχές της Αργολίδας όπως το Δρέπανο, η Ασίνη, τα Ίρια, τα Λευκάκια, και περιοχές του Άργους και τις Επιδαύρου στις 26, 27, 28, 29 και 30 Νοεμβρίου.

 

Επισήμανε την ανάγκη να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους χωρίς καθυστερήσεις, όταν μάλιστα οι ίδιοι οι αγρότες πληρώνουν ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ο ίδιος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ προβλέπει την αποζημίωση από «υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις […] πτώση βροχής, η οποία λόγω έντασης και ύψους ή παρατεταμένης διάρκειας και ύψους ή παρατεταμένης διάρκειας και εποχής που συμβαίνει προκαλεί ζημιά στην φυτική παραγωγή» (Κανονισμός Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, ΦΕΚ 1668 Β’/ 27-7-2011).

 

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες η υδαρής κηλίδα δεν αντιμετωπίζεται και γι’ αυτό περιλαμβάνεται ρητά στον αντίστοιχο κατάλογο καλυπτόμενων προϊόντων και κινδύνων του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) Κύπρου.

 

Ο κ. Ανδριανός στη συνέχεια επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες.

 

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ανδριανός με παρέμβασή του στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έχει τονίσει την ανάγκη αυτή στον αρμόδιο Υπουργό, και με επιστολή του σήμερα στον επικεφαλής του ΕΛΓΑ τον καλεί να επισκεφθεί με τους συνεργάτες του τις πληγείσες περιοχές, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος την έκταση των ζημιών.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια