Ούτε φέτος σεβάστηκαν την ιστορία του Άργους: Έσβησαν τα φώτα του Κάστρου και άναψαν αστέρι!

7 Likes
164 Shares
5 Comments

 

Η κακόγουστη φάρσα που ξεκίνησε πέρυσι ο Δήμος Άργους – Μυκηνών επαναλαμβάνεται και φέτος…

 

Τα φώτα του Κάστρου, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, έσβησαν για την εορταστική περίοδο (για ένα μήνα) και αντ’ αυτών άναψε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο αστέρι. Τα λαμπιόνια του αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ τη μαυρίλα που επικρατεί σε αυτή την πόλη.

 

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως όχι μόνο είναι λάτρεις του κιτς αλλά και πως δε σέβονται την ιστορία του τόπου και δεν ενδιαφέρονται για την ανάδειξή της.

 

Νομίζουν ότι έτσι θα κάνουν την πόλη να ξεχωρίσει… Κρύβοντας ένα αρχαιολογικό μνημείο και τοποθετώντας στη θέση του ένα αστέρι, όμοιο με τα χιλιάδες μικρότερα που μπορεί να συναντήσει κανείς στις αυλές, τα μπαλκόνια, τις κολώνες, τις βιτρίνες της πόλης.
Όπως και πέρυσι, το βέβαιο είναι ένα: Ο Δήμος θα καταφέρει να κάνει σε όλη την Ελλάδα «διάσημο» το Άργος. Και δυστυχώς, δεν θα πρόκειται για διαφήμιση. Δυσφήμιση θα είναι…

 

Καλά Χριστούγεννα… Με την ευχή, μέχρι του χρόνου να έχει στηθεί στο Κάστρο το πελώριο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, όπως οραματίζεται ο Δ. Καμπόσος. Και να το στολίσουμε με γιρλάντες και φωτάκια…

Γ. Ν.

5 Σχόλια
 • Αργιτης μετανάστης 10 Δεκεμβρίου 2016

  Ελάτε τώρα αυτό μας μαρανε σαν Έλληνες, το αστέρι στο μεσαιωνικό κάστρο του Άργους? Έργο Ενετων κατακτητων, τόσα και τόσα μνημεία της αρχαιότητας έχουν εξολοθρευτει από τους σταυροκοπημενους ραγιαδες νεοελληνες που τρέχουν από μοναστήρι σε μοναστήρι μπας και δούνε κανένα τεμαχισμενο πτώμα για να συρθουν στα γόνατα σε ένα όραμα απολυτου αυτοεξευτελισμου και μετά μας πόνεσε το φως στο κάστρο τρομάρα μας.
  Το γεγονός που το 90% των εκκλησιων είναι χτισμένες πάνω σε αρχαίους ναούς και ελληνικά μνημεία κανείς δεν τα κλαίει αλλά ένα αστέρι ανάβει στο κάστρο και ξαφνικά όλοι έχουν γίνει εχθροί της ιστορίας μας (δήθεν).
  Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το αστέρι, το μοναστήρι, το κάστρο η ο παπάς της ενωριας, είναι το γεγονός ότι εκεί που έχει σταματήσει η μασα αρχίζει ο κομματισμος και η προπαγάνδα………. Κατά τα άλλα είμαστε όλοι Έλληνες που σεβόμαστε την ιστορία μας…………. Αχ τρομάρα μας.

  2

  2
 • Περσέας 9 Δεκεμβρίου 2016

  Δεν είναι λάτρεις του κιτς … ξερόλες είναι και απλά δεν ακούν κανένα

  2

  0
 • Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2016

  Μισές δουλειές κάνει ο σουπερ διακοσμητής της πόλης. Για μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση θα έπρεπε να φτιάξει και φάτνη στη σπηλιά του Πέτρου.

  2

  1
 • Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2016

  Κωστούρε, είσαι πολύ πίσω. Προλαβαίνεις να σβήσεις το Παλαμήδι και για να μην λένε ότι αντιγράφεις, αντί για αστέρι να βάλεις κορφή.

  1

  0
  • Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2016

   ΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΙΚΟΥΔΗ

   2

   0

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.