Μαθητές του Άργους και του Ναυπλίου ενημερώθηκαν για την επικινδυνότητα του καπνίσματος

 

Στα πλαίσια των δράσεων του τμήματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το πρόγραμμα “SmokeFreeGreece” διοργάνωσαν ημερίδα για τον έλεγχο του καπνίσματος πραγματοποιώντας ενημερωτικές και διαδραστικές παρουσιάσεις σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου του Άργους και σε μαθητές του 4ου Δημοτικού Ναυπλίου.
Καλεσμένος και βασικός ομιλητής στις εκδηλώσεις ήταν ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος και τόνισε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα του παθητικού καπνίσματος.
Στις παρουσιάσεις παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Βασίλειος Σιδέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σταθερή πρόθεση της Περιφέρειας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την εντατικοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος στους μαθητές της Πελοποννήσου, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των νέων καπνιστών στο ελάχιστο δυνατό. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο διευθυντής της β΄/θμιας εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Ιωάννης Γαληνός και ο διευθυντής της α΄/θμιας εκπαίδευσης Αργολίδας Δημήτριος Σίδερης.
Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ιατρός δημόσιας υγείας, ο οποίος επικεντρώθηκε στη σημασία της αποφυγής του καπνίσματος και κάλεσε τους μαθητές να μεταφέρουν την γνώση που τους προσφέρθηκε για να ενημερώσουν τους γονείς τους και τους οικείους τους.
Η κα Μαρίνα Δέμη εκπρόσωπος του προγράμματος “SmokeFreeGreece” παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο στους μαθητές παρέμβαση του προγράμματος. Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών.
Συνδιοργανωτές στην ημερίδα ήταν το Ίδρυμα GeorgeD. Behrakis – ερευνητικό εργαστήριο και η αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε.
Το σύνολο των ομιλητών τόνισαν την σπουδαιότητα της σοβαρής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης από μικρή ηλικία καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών παράγεται στην ευαίσθητη σχολική ηλικία.

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα προχωρήσουν σε σειρά ανάλογων παρεμβάσεων με στόχο την πληροφόρηση του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών σε επίκαιρα και ευαίσθητα αντικείμενα που αφορούν την προστασία και την πρόληψη.