Ανακοίνωση της παράταξης εκπαιδευτικών «Απέναντι Όχθη» για την προσβολή μέλους της από το Δ. Καμπόσο

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ
Ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση

 

Η διδασκαλία εμπεριέχει μια στάση ζωής

 

Με αφορμή την πρόσφατη δημόσια προσβολή που δέχτηκε συναδέλφισσα, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, από τον δήμαρχο του Άργους, γιατί τόλμησε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη της, καταθέτουμε για μια ακόμα φορά τις σκέψεις μας για το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών και εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι οι εκπαιδευτικοί δρουν σύμφωνα με αυτά που διδάσκουν.
• Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί καθημερινά μέσα στο σχολείο διδάσκουν τις αξίες που αυτός ο τόπος έχει γεννήσει, την δημοκρατία, την αξία του διαλόγου, την ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και τον πολιτισμό.
• Με κατάθεση ψυχής και αγάπης οι εκπαιδευτικοί καθημερινά διδάσκουν στους μαθητές τους ότι δύναμη του ανθρώπου είναι η δύναμη της σκέψης του. Αυτή η δύναμη δημιουργεί τον κόσμο της επιστήμης και ανιχνεύει διαρκώς την έννοια της προόδου.
• Οι εκπαιδευτικοί εφοδιάζουν τις νέες γενιές με ανθρωποκεντρικά μηνύματα και αξίες που καλλιεργούν την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, την κριτική σκέψη και αγωνίζονται να δημιουργήσουν τις ευνοϊκότερες συνθήκες για μια καλύτερη παιδεία και ένα καλύτερο μέλλον. Η διδασκαλία εμπεριέχει μια στάση ζωής, μια ευρύτερη αντίληψη για την κοινωνία.
Οι προσωπικές προσβολές και οι ύβρεις οδηγούν σε περιορισμούς, υπονομεύουν την ελευθερία της γνώμης και την πολυφωνία και τελικά υποσκάπτουν τα θεμέλια της ίδιας της δημοκρατίας.

 

 

1 σχόλιο

  1. Η παραπάνω ανακοίνωση στάλθηκε, εκτός από άλλα ΜΜΕ. και στις Αργολικές Ειδήσεις, οι οποίες ΔΕΝ το δημοσίευσαν, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια