Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο σύλλογο γονέων και φίλων ΑμεΑ «Οδύσσεια»

 

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Ο Μαρσελέν που κοκκινίζει» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (6 μμ) στο σύλλογο γονέων και φίλων ΑμεΑ «Οδύσσεια» (οδός Κανάρη, Αργος). Συντονίζουν- Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Φλώρα Ασουμανάκη και Ευτυχία Χρυσοβέργη. (Ομάδα κλειστή).

 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου:

 

Μέσα από τις καθημερινές ανάγκες των μελών του συλλόγου «Οδύσσεια», γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου για την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Με αφόρμηση από το παραμύθι «Ο Μαρσελέν που κοκκινίζει» του Ζαν Ζακ Σενπέ και βασικά εργαλεία δύο κούκλες που μας δίνουν ρυθμό και μουσική, χτίζουμε την αυτοεκτίμηση και την ενσυναίσθηση. Διακρίνοντας τις ιδιαίτερες ποιότητες του καθενός, συνθέτουμε ένα ανθρώπινο ψηφιδωτό και επιδιώκουμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντεςδημιουργίας.

 

«Ο Μαρσελέν Μπίλιας, είναι ένα αγόρι που έχει μία πολύ περίεργη αρρώστια. Ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση γίνεται κατακόκκινος και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. Δεν τον ενοχλεί αυτό, το έχει πια συνηθίσει. Συχνά όμως προτιμάει να μένει μόνος του και να μην γνωρίζει άλλα παιδιά. Μια μέρα, θα γνωρίσει ένα άλλο διαφορετικό αγόρι τον Ρενέ Φούσκα και θα γίνουν αχώριστοι. Θα τα καταφέρουν μεγαλώνοντας να διατηρήσουν τη δυνατή φιλία τους αγνή στις αλλαγές του χρόνου»;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια