Αναγκαία διόρθωση (του Βασίλη Κ. Δωροβίνη)

 

του Βασίλη Κ. Δωροβίνη
του Βασίλη Κ. Δωροβίνη

Στο άρθρο μου για το κυπαρίσσι του Καλλέργη (22 Νοεμβρίου) αναφέρθηκα στην «ομόφωνη» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους για την κοπή του. Στηρίχθηκα σε επίσημο σχετικό έγγραφο του Δήμου που κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο.

 

Όπως αποδεικνύεται από ανακοίνωση του κ. Νικητόπουλου, ο ίδιος και η παράταξή του (πλην του κ. Τσετσέκου) πρότειναν πραγματογνωμοσύνη από ειδικό επιστήμονα, η οποία και έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, από τον αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη καθηγητή κ. Θ. Ζάγκα.

 

Για λόγους δεοντολογίας αλλά και προς αποφυγή ποινικών κυρώσεων προβαίνω λοιπόν σε διόρθωση του άρθρου μου: η απόφαση του ΔΣ δεν ήταν ομόφωνη αφού μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πλην ενός). Όμως έχει δημιουργηθεί σοβαρό αδίκημα. Είναι υπόλογος ποινικά αυτός που διαμόρφωσε το σχετικό απόσπασμα Πρακτικού του ΔΣ και το έθεσε σε κυκλοφορία, παραποιώντας τα Πρακτικά. Πρόκειται περί καραμπινάτης δημιουργίας και χρήσης-διάδοσης πλαστού εγγράφου.

 

Ποινικές ευθύνες επίσης υπέχει και ο βοηθός (τώρα τον λένε επίκουρο) που συνέταξε και υπέβαλε υποβολιμαίο κείμενο.

 

Τέλος κατά την επίσκεψη του κ. Ζάγκα αντιτάχθηκε το «επιχείρημα» της νέας παιδικής χαράς. Ερώτημα: σε ποια πόλη δημιουργείται παιδική χαρά στο κέντρο της; Μήπως στην ομώνυμη του Άργους Πλατεία Ομονοίας ή στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα; Στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη; Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, των Πατρών και των Χανίων; Ή στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου; Κάποιοι μπερδεύτηκαν, φαίνεται, με την πλατεία του χωριού τους. ….Αλλά είναι φανερό ότι με αυτά και αυτά μισούν την πόλη του Άργους, γι αυτό και της αλλάζουν τα φώτα!

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια