Μειωμένη 30% η σοδειά στο μανταρίνι – Μέχρι 35 λεπτά το κιλό στην Αργολίδα

 

Με αυξηµένες τιµές και ζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από έναν µήνα η εµπορική σεζόν για τα ελληνικά µανταρίνια, που µετά από µία πολύ υψηλή παραγωγή πέρυσι, φέτος είναι τουλάχιστον κατά 30% µειωµένα και ιδιαιτέρως ποιοτικά (µεγάλα, χωρίς ασθένειες), σε αντίθεση µε την παραγωγή µανταρινιών της Ισπανίας και της Ιταλίας, που αν και µειωµένη χαρακτηρίζεται από µικροκαρπία.

 

Φέτος υπάρχει κινητικότητα από πλευράς εταιρειών παραγωγής κοµπόστας (παραδοσιακών και νέων) στην Πελοπόννησο, που διερευνούν το ενδεχόµενο παραγωγής και κοµπόστας από µανταρίνι.

 

«Υπάρχει µεγάλη ζήτηση για νωπό µανταρίνι», λέει στην εφημερίδα Agrenda ο Θωµάς Φάκλαρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Σκαφιδακίου Αργολίδας, όπου από τα µέσα Νοεµβρίου οι τιµές βρίσκονται στα 32-35 λεπτά το κιλό.

 

Στις περισσότερες περιοχές οι εκτάσεις µανταρινιών έχουν σταθεροποιηθεί, πλην ορισµένων εξαιρέσεων, όπως στην Άρτα, όπου καλλιεργούσαν σε µεγάλο βαθµό κοινά πορτοκάλια (ξινά), που πήγαιναν για χυµό, τα οποία περιορίζουν σηµαντικά υπέρ των Κληµεντίνων και των ακτινιδίων την τελευταία διετία. Εκεί οι τιµές, ξεκινώντας από τα 40 λεπτά το κιλό, τώρα είναι στα 28-32 λεπτά, κατά 4-5 λεπτά υψηλότερα από πέρυσι.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια