Ο Γ. Γκιόλας για το «Λύκειο Επιδαύρου»: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός θα ξεκινήσει το καλοκαίρι στην Αργολίδα

 

O βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Φουγάρο, το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου , με θέμα την παρουσίαση του «Λυκείου Επιδαύρου».

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό νέο πολιτιστικό – εκπαιδευτικό θεσμό που θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ( Σχολή Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου) και άλλων φορέων.

 

Στη σημασία του θεσμού αυτού αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ο οποίος ανέλυσε τη φιλοσοφία και τους στόχους του «Λυκείου Επιδαύρου».

 

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, από τη στιγμή που ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη σύνδεση της καλλιτεχνικής διαδικασίας με την εκπαίδευση και το διάλογο στο χώρο των παραστατικών τεχνών, προτείνοντας το σχέδιο ίδρυσης αυτού του πολύτιμου σχολείου.

 

Το Λύκειο Επιδαύρου έρχεται να καλύψει το κενό ενός διεθνούς κέντρου πρακτικής πάνω στο αρχαίο δράμα, στον τόπο που γεννήθηκε.

 

«Η διεθνής αυτή συνάντηση» είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, «ηθοποιών και δασκάλων θεάτρου, σκηνοθετών, μουσικών, χορογράφων αλλά και θεατρολόγων, ανθρωπολόγων, μουσικολόγων, μπορεί να οδηγήσει σε μια αναγκαία σήμερα ανανέωση της ματιάς πάνω στην αρχαία τραγωδία και την κωμωδία• αλλά και μπορεί να οικοδομήσει μια νέα συνάντηση της παράδοσης με το σήμερα, του αρχαίου με τον σύγχρονο πολιτισμό. Κι αυτό με όχημα δύο εξίσου σημαντικούς πυλώνες: το αρχαίο δράμα και τον ηθοποιό».

 

Το «Λύκειο Επιδαύρου» θα λειτουργήσει από το επόμενο καλοκαίρι, το καλοκαίρι του 2017. Για τις ανάγκες αυτού μεγάλου θερινού σχολείου θα δημιουργηθεί κατασκήνωση όπου θα φιλοξενούνται οι σπουδαστές, ώστε να εμπνέονται από το φυσικό περιβάλλον και να αποκτούν μια εμπειρία συνύπαρξης που θα προάγει τις αξίες της κοινότητας, δηλαδή τη συνεργατικότητα, τη συμπληρωματικότητα και την ανταλλαγή, σ’ ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα η καλλιτεχνική δημιουργία και η συνάντηση νέων ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς θα ζωντανεύει ολόκληρη την περιοχή με ενθάρρυνση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στο εκπαιδευτικό αυτό εγχείρημα.

 

Το «Λύκειο Επιδαύρου» στοχεύει να είναι μια πηγή πνευματικής αλλά και αναπτυξιακής τόνωσης για ολόκληρη την τοπική κοινωνία, καθώς θα φέρει αυτό τον τόπο και την πλούσια δυναμική του στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

 

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια