Τεράστιο το έλλειμμα της ΔΕΥΑΝ τα τελευταία χρόνια – 2 εκατ. η διαφορά εσόδων – εξόδων το 2016

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ίδιας της ΔΕΥΑΝ για το 2016, το έλλειμμά της θα αγγίξει τα 2 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας ιλιγγιώδη αύξηση ειδικά τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία ο Δήμαρχος Δ. Κωστούρος έχει αναλάβει και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.
Τα παραπάνω στοιχεία αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος τονίζοντας επίσης ότι την ίδια στιγμή σημαντικές περιοχές του Δήμου παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό ενώ οι αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται, τροφοδοτώντας το έλλειμμα και απειλώντας με λουκέτο την ΔΕΥΑΝ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (βλέπε σχετικό πίνακα), ενώ η διαφορά εσόδων – εξόδων το 2013 ήταν στις 338.000 ευρώ το 2014 ανέβηκε στις 819.000 το 2015 στο 1.365.000 και το 2016 το έλλειμμα φθάνει τα 2.000.000 ευρώ.
Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία ο Χρήστος Γραμματικόπουλος επισήμανε στο δημοτικό συμβούλιο και τα ακόλουθα:

 

 

«..Η ΔΕΥΑΝ χρειάζεται επειγόντως οικονομικό νοικοκύρεμα. Το έλλειμμά της για το 2016 φθάνει τα 2 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με όλα τα οικονομικά στοιχεία , τα τελευταία χρόνια το έλλειμμα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το επιχειρησιακό σχέδιο που κρατάμε στα χέρια μας, όπου στην σελ.153 στους πίνακες εσόδων εξόδων προβλέπονται για το 2016 έσοδα 3.670.000 ευρώ και έξοδα 5.650.000 ευρώ , δηλ. έλλειμμα σχεδόν 2 εκ. ευρώ!!. Επομένως χρειάζεται μείωση των δαπανών-εξόδων και περιορισμός των αμέτρητων απευθείας αναθέσεων.

Ταυτόχρονα χρειάζεται αύξηση των εσόδων μέσω αύξησης όχι της τιμής του νερού, αλλά των τιμολογούμενων ποσοτήτων, διότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό νερού που δεν τιμολογείτε καν. Αυτά ως προς το οικονομικό σκέλος.

Τώρα ως προς το αναπτυξιακό σκέλος των έργων, οφείλει ο Δήμος-ΔΕΥΑΝ μέχρι το τέλος της θητείας της , δηλ. τα επόμενα 2,5 χρόνια, να έχει δώσει πόσιμο νερό σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων, άρα και σε Ίρια, Κάντια καθώς και στην δημοτική ενότητα Μηδέας. Αυτό σημαίνει ταχεία ολοκλήρωση επαρκών μελετών και αναζήτηση χρηματοδότησης.

Επομένως συνοψίζοντας, δραστική μείωση των ελλειμμάτων για να μην κλείσει η επιχείρηση και πόσιμο νερό σε ολόκληρο τον Δήμο μας. Αυτοί είναι οι στόχοι για τα επόμενα 2 χρόνια».

deyan2

Δείτε τι απαντά η παράταξη “Επόμενη Μέρα” του Δ. Κωστούρου

 

 

2 σχόλια

  1. Παιδιά ο Ανάβαλος τι κάνει?Μήπως να θίξουμε το θέμα αυτό κάποια στιγμή?Γιατί θα έρθει κανένας να τον εξαγοράσει και θα πούμε το νερό νεράκι!Εχουμε νερό από εκεί και είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε τέτοιας ποιότητας νερό με αυτό που έχουμε τώρα!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια