Ομιλία της παθολόγου Μαρίας Ξυπολιά για το σακχαρώδη διαβήτη, στο Άργος

 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει η Μαρία Ξυπολιά, Ειδικός Παθολόγος με θέμα: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης: Από τη θεωρία στην καθημερινή κλινική πράξη».

 

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Ποια είναι η Μαρία Ξυπολιά

Η Μαρία Ξυπολιά του Δημητρίου και της Αικατερίνης, το γένος Μαστοράκη, γεννήθηκε από εκπαιδευτικούς γονείς στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο.

 

Αποφοίτησε με «ΑΡΙΣΤΑ» από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με πανελλαδικές εξετάσεις, από την οποία αποφοίτησε, το 1997, με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ».

 

Υπηρέτησε κατά τα έτη 1997-1998, ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Προσύμνης. Δίδαξε, στα ΙΕΚ ΄Αργους, μαθήματα πρώτων βοηθειών και προσχολικής αγωγής.

Το 1999, ξεκίνησε την ειδικότητα της παθολογίας στο Γ.Ν.Ν. ΄Αργους, όπου υπηρέτησε μέχρι το έτος 2001.Συνέχισε την ειδικότητά της, στη Αθήνα στη Γ.Παθ.Κλινική ΤΟΥ 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παθολογίας, το έτος 2005. Στο τέλος της ειδικότητάς της, υπηρέτησε στο Διαβητολογικό Τμήμα του «ΛΑΙΚΟΥ» Νοσοκομείου, εξειδικευόμενη στο Σ.Δ.

 

Έλαβε επιτυχώς τον τίτλο της ειδικότητας της παθολογίας, ύστερα από εξετάσεις Τριμελούς Επιτροπής την Αθήνα. Επέστρεψε στο Διαβητολογικό Τμήμα του «ΛΑΙΚΟΥ» Νοσοκομείου, ως ΄Αμισθη Επιστημονική Συνεργάτης, εργαζόμενη στο τακτικό διαβητολογικό ιατρείο.

 

Έκτοτε παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν στο Σ.Δ, και είναι μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Επίσης ασχολείται με την υπέρταση και παρακολουθεί, επί σειρά ετών, μετεκπαιδευτικά μαθήματα υπέρτασης, που διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της υπέρτασης, της οποίας και είναι μέλος. Ακόμη παρακολουθεί σεμινάρια λοιμώξεων.

 

Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική και τη Γαλλική Γλώσσα.

 

Διατηρεί, από το 2009, ιδιωτικό ιατρείο, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 2, στο Άργος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια