Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Ναυπλίου: “Οικογένεια και γονεϊκοί ρόλοι”

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων οργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 7 μμ, εκδήλωση – συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2oυ Γυμνασίου Ναυπλίου, με θέμα “Οικογένεια και γονεϊκοί ρόλοι”, με ομιλητή τον υπεύθυνο των Σχολών Γονέων, ψυχολόγο, ψυχαναλυτή και πανεπιστημιακό Νίκο Παπαχριστόπουλο.

 

Θα γίνει παρουσίαση του έργου των Σχολών Γονέων, ενώ θα τεθεί και ο ανάλογος προβληματισμός, από την πλευρά των γονέων, για ζητήματα συμπεριφοράς στην οικογένεια, ο οποίος δύναται να συμβάλει στην διαμόρφωση του βασικού άξονα λειτουργίας των Σχολών για το μέλλον.

 

Οι Σχολές Γονέων συνεχίζουν και αυτήν την χρονιά την λειτουργία τους, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης γονέων σε ζητήματα τα οποία αφορούν την καθημερινότητα της οικογενειακής ζωής: ζητήματα προσχολικής ηλικίας (η προσκόλληση, το άγχος του αποχωρισμού, το φαγητό, ο ύπνος, η ζήλεια, η επιθετικότητα κ.λπ.), τα όρια, η αποδοχή και η επιβράβευση, το διάβασμα και η μελέτη, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, η σχέση ανάμεσα στα αδέλφια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η βίαιη συμπεριφορά, η χρήση του ιντερνέτ, η τηλεόραση, οι αλλαγές στην εφηβεία, οι παρέες, ο εθισμός και οι καταχρήσεις, η επιλογή επαγγέλματος κ.λπ.

 

Ο κύκλος περιλαμβάνει δεκατέσσερις συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, με ομάδες γονέων διαμορφωμένες με βάση την ηλικία των παιδιών:
α) γονείς με παιδιά νηπιακής- προσχολικής ηλικίας,
β) γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας,
γ) γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια