Πιάστηκαν 5 άτομα πριν ψάξουν για θησαυρό στη Νέα Κίο

20 Likes
18 Shares
0 Comments

 

Πλήρως εξοπλισμένα ήταν τα μέλη μιας ομάδας Ελλήνων και αλλοδαπών επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς», οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς την στιγμή που ξεκινούσαν για να αναζητήσουν κρυμμένους θησαυρούς ή αρχαία αντικείμενα θαμμένα στο χώμα της Αργολίδας.

 

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν τρεις Έλληνες ηλικίας 33, 43 και 41 χρόνων, ένας 38χρονος Μολδαβός και ένας 33χρονος Ρουμάνος και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο. Στα δυο οχήματα βρέθηκαν τρεις ασύρματοι με τους οποίους θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους οι «κυνηγοί» θησαυρών, αλλά και μια χρυσή λίρα και διάφορα χρυσαφικά που εκτιμάται ότι προέρχονταν από λαθρανασκαφές.

 

Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν δυο σιδερολοστοί και δυο ανιχνευτές μετάλλων και οι δράστες ομολόγησαν πως είχαν σκοπό να κάνουν ανίχνευση για αρχαία αντικείμενα και τιμαλφή σε μια περιοχή της Νέα Κίου. Και οι πέντε συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.