Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για έφηβους από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ναυπλίου

 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου (Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου), στις 5 μμ, θα παρουσιαστεί θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για έφηβους 14-17 ετών με τίτλο: Ο ήρωας που κρύβω μέσα μου.

 

Διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών ΣπουδώνΝαυπλίου. Συντονίστριες: Κατερίνα Κατάκη, ηθοποιός-ιστορικός τέχνης και Σάντρα Σακαβίτση, απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6976901940, 6934058205.

 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

 

«Ήχοι, εικόνες, μυρωδιές, συναισθήματα, έννοιες αναδύονται μέσα από τους πίνακες. Ζωντανεύουνστη μνήμη οικαιροί εκείνοιόταν η ρωμιοσύνη φάνταζε ακόμη απέθαντηκι έδινε το παρόν χαρμόσυνη παρά τη φτώχεια και την καταφρόνια. Κάπου εκεί συναντώ τον άλλο και το άλλοτε, τον ήρωα και την επανάσταση. Δημιουργώ τις δικές μου αφηγήσεις.»

 

Μέσα από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου και τις δραματικές τεχνικές αναπτύσσεται η κύρια θεματική του εργαστηρίου που αφορά την έννοια του ήρωα. Αξιοποιώντας τον κόσμο των εικόνων ως σκηνικό δράσηςοι μαθητέςθα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πίνακες και τους συμπαίκτες τους μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Διακρίνοντας βαθύτερα νοήματα και συνθέτοντας το δικό τους νόημα, συμπληρώνουν το κενό ανάμεσα σταέργα και τον θεατή.

 

Κύριοι σκοποί του εργαστηρίου είναι η προαγωγή της ενσυναίσθησης, της προσωπικής και συλλογικής έκφρασης και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των συμμετεχόντων. Επιπλέον μέσα από την ανάγνωση της ζωγραφικής ως προς τη γλώσσακαι τη θεματολογία της,επιδιώκεται η καλλιέργειατης σχέσης των νέων με την τέχνη καιη προσέγγιση της έννοιας της διαφορετικότητας.

 

afisa

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια