Ποιος φταίει; (Γράφουν οι Δημότισσες)

 

Είμαστε η Μαρία, η Τασία, η Ελένη, η Κατερίνα, η Ελίνα, η…, η…, η…. Η μάνα, η σύζυγος, η αδερφή, η κόρη, η γιαγιά. Η νοικοκυρά, η εργαζόμενη, η άνεργη, η αγρότισσα. Η καθηγήτρια, η κομμώτρια, η δασκάλα, η καθαρίστρια, η συνταξιούχος, η…, η…, η…. Είμαστε οι Δημότισσες. Υπάρχουμε και σκεπτόμαστε ή καλύτερα σκεπτόμαστε άρα υπάρχουμε. Και θέλουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, όπως εμείς επιλέγουμε. Εκτός και αν ισχύει το «ήθελε, λέει, να’ ναι ελεύθερος, σκοτώστε τον!».

 

Με λύπη μας διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ασκείται πάνω μας πολύς φασισμός. Γιατί η δημοτική ηγεσία και δη ο Δήμαρχος απαιτεί από τους δημότες να συμφωνούν απόλυτα με τις επιλογές του… Εμείς όμως έχουμε μία άλλη αισθητική από τη δική του. Όχι του τσιμέντου αλλά του δέντρου. Και κλάψαμε για τις νεραντζιές, τα πεύκα και τώρα θα κλάψουμε και για το υπέροχο κυπαρίσσι. Η απορία μας βέβαια ήταν πώς επέζησε, πώς τη γλίτωσε. Αφού όμως αφαιρέθηκε ο υποστηρικτικός κύκλος που το προστάτευε, έμεινε έκθετο στις καιρικές συνθήκες. Σκεφθείτε το πριν το απομακρύνετε. Μπορείτε να το σώσετε. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει να στηριχθεί. Γιατί φασισμός για μας απέναντι στη φύση είναι να κόβει κάποιος αυθαίρετα τη ζωή του δέντρου και η γελοιότητα του φασισμού είναι να ισχυρίζεται ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στην κακοκαιρία, γιατί είχαμε την πρόληψη να κόψουμε τα δέντρα! Τότε…, επειδή μπορεί να γίνει κάποια στιγμή σεισμός και να μας πλακώσουν τα κτίρια, ας τα γκρεμίσουμε προληπτικά.

 

Φασισμός είναι η διαρκής πληκτική τάση υπερεκτίμησης των «έργων». Η σκανδαλώδης και παράφορη παρουσίασή τους. Η πεισματική επιμονή της επανάληψης με όλα τα μέσα. Ο εκπληκτικός φαραωνισμός με τον οποίο προβάλλονται ιδεοληψίες και φαντασιώσεις. Φαντασιώσεις περί εχθρών και μάλιστα εχθρών της πόλης. Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Δεν έχουμε ξυρισμένα κεφάλια. Αντίθετα έχουμε ωραία φροντισμένα μαλλιά. Δεν είμαστε μισότρελοι, τα έχουμε τετρακόσια! Δεν είμαστε υποψήφιοι. Δεν έχουμε καμία σχέση με κανέναν από αυτούς. Δεν μας ενδιαφέρει η ανάληψη καμίας εξουσίας. Δεν μπορούμε όμως και να φιμωθούμε. Δεν μετράμε τα like στα κείμενά μας, αν και είναι πολλά, ούτε κάνουμε αυθαίρετες αναγωγές: τόσα like τόσες ψήφοι.

 

Φασισμός είναι η αξιοθρήνητη έλλειψη φινέτσας που ισοπεδώνει τα πάντα: ο Δημότης ενημερώνει, η πόλη δεν κόπηκε στα δύο και τόσα άλλα. Ε όχι, κύριοι! Η πόλη κόπηκε και κατακόπηκε στα δύο. Απόδειξη ότι χρειάζεται να αλλάξετε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που κάνουν ανυπόφορη την καθημερινότητα των πολιτών, και να βάλετε φανάρια (σημειωτέον ότι η στοιχειοθετημένη πρόταση να γίνει η Γούναρη άνοδος έγινε από το αποκαλούμενο ρυπογόνο site).

 

Φασισμός είναι ο απίστευτος εγωκεντρισμός, το αλαζονικό πλέξιμο αυτοεγκωμίων ακόμη και για τα αυτονόητα. Τιμά τους ήρωες άρα και την πατρίδα, γιατί παρευρέθηκε στην τελετή υποδοχής των λειψάνων του νεκρού Ελλαδίτη καταδρομέα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ό νεκρός τίμησε εμάς, όχι εμείς αυτόν. Τόσοι άλλοι παρευρέθηκαν. Σιώπησαν όπως άρμοζε στο νεκρό. Στο νεκρό παλικάρι που έπεσε από φίλια πυρά, δηλαδή από τα πυρά της χούντας της Κύπρου όχι των Τούρκων. Της χούντας που δε συνεννοήθηκε με τη χούντα της Ελλάδας σωστά και έτσι έστειλαν τα παιδάκια του κόσμου στον θάνατο. Και ο συγκεκριμένος θάνατος δεν είχε νόημα, δεν πρόσφερε τίποτα. Τους θυσίασαν τζάμπα! Γιατί η ανθρώπινη ζωή και μάλιστα νέων δεν είχε γι’ αυτούς την αξία που έχει για εμάς. Θύματα της χούντας λοιπόν ήταν.

 

Φασισμός είναι η συμμετοχή σε εκδηλώσεις αναμόχλευσης μίσους, όπως η παρουσίαση βιβλίου στο «Μέγας Αλέξανδρος». Ευτυχώς ελάχιστοι οι παρευρισκόμενοι. Άλλο η Εθνική Αντίσταση, κύριοι, και άλλο ο εμφύλιος πόλεμος. Σε έναν εμφύλιο η μπάλα χάνεται και από τα δύο μέρη. Και ποιος είναι εκεί ο αναμάρτητος;

 

Φασισμός είναι η παράλογη οίηση ότι εσύ είσαι η αλήθεια, όλα τα άλλα είναι λάθος. Εσύ κατέχεις τη μόνη και απόλυτη αλήθεια και γράφεις την ιστορία όπως εσύ θέλεις.

 

Φασισμός είναι η αποποίηση όλων των ευθυνών. Εγώ δεν φταίω για τίποτα, οι άλλοι φταίνε. Εγώ δεν φταίω για τις λακκούβες, φταίει η κυβέρνηση, η περιφέρεια. Εγώ δεν φταίω για τις αυξήσεις στο νερό, φταίει η Δ.Ε.Η. Εγώ δεν φταίω… εγώ δεν φταίω… Ας μου δώσουν χρήματα και θα τα τακτοποιήσω όλα. Μα και σε μας να δώσουν θα κάνουμε πολλά περισσότερα.

 

ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

 

Δημότισσες  

 

Οι «Δημότισσες» είναι ομάδα  γυναικών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Άργος. Tα κείμενά τους είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

40 σχόλια

 1. θέλο να γείνω μέλλος στω “Σύλλογγο φίλλων τΙς ορθογραφείας κε τωυ Δίμμου ”
  να κάνο έτοισι στο δίμμω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ

 2. ΙΩΑΝΝΑ ,ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ
  να πάρει θέση ο κ . Γ..Μαλτέζος συνδημότης μας ,Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας για το φαινόμενο ….ο Δήμαρχος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ..!!!!! Θα μου πεις εδώ δεν μιλάνε άλλοι ….

 3. Ότι και να πείτε οι Αργείοι θα έρθουν πάλι τα χωριά και θα δώσουν 62% στον τιτανομεγιστοτεραστιο ηγέτη. Ψηφίστε όποιον θέλετε λοιπόν…

 4. Στο σχετικό βίντεο-διάγγελμα του Καμπόσου στις 18-11-2016, αφού α/στο 05:15 μιλήσει για τα εγκεφαλικά κύτταρα των κυριών τα οποία ειρωνεύεται, β/ στο 20:40 τις ειρωνευτεί πάλι ότι υπάρχουν έγγραφα-καταπέλτης, καταλήγει πομπωδώς με τις φράσεις: αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια.

  Όποιος δει το βίντεο δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την τηλεοπτική του ηθοποιία για κάτι που οι σημερινές φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η χαρτούρα που ανέμιζε δεν αξίζει ούτε το χαρτί που έχει τυπωθεί, καθώς το δένδρο έγερνε από πάντα και ο Καμπόσος προσέβαλλε αδίστακτα όσους του κάνουν κριτική γνωρίζοντας την αναλήθεια των ισχυρισμών του.

  Δεν ξέρω πόση αξιοπιστία του έχει μείνει ως πολιτικό κεφάλαιο αλλά ρωτώ καταλαβαίνει κανείς με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε;

  ΔΠ

 5. ΜΑΡΙΑ
  Επιτέλους ,κάτι να γίνει .Κάπως να εκφραστούμε και μεις το 38% των δημοτών αυτής της πόλης που τολμά και μας χαρακτηρίζει “σταγονίδια “και να απειλεί ευθέως πως ξέρει ¨ η μαμά του και ομπαμπάς του είναι φιλόλογοι ¨ …

 6. ΤΈΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑς ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ

 7. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, καθώς το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται σε όλο τον κόσμο, μόνο αντίσταση κι αλληλεγγύη! Συνεχίζουμε, αντιστεκόμαστε, σκεφτόμαστε, το μυαλό δε θα μας το πάρουν. Με φασίστες, δε μοιραζόμαστε ούτε τη γρίππη μας!

 8. ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ
  ΕΙΝΑΙ ΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΩ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ . ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ, ΕΧΕΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΚΑΙ ΥΑΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΣΦΤΟΥΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΕΒΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

 9. ΦΑΝΤΗΣ – ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ
  Οι Δημότες τον αφήσαμε τόσα χρόνια να “παίζει μπάλα” όπως του γουστάρει να αυθαιρετεί, ν’ αποφασίζει και να διατάζει (συνειρμός στον δικτάτορα σωστά), λές και ο Δήμος είναι το χωράφι του, να κάνει τις δουλιές του βάζοντας στο χέρι να κλείνει το στόμα σε πολλούς, να καταστρέψει με την “ανάπλαση” μια ήδη προβληματική πόλη (γιατί τα λεφτά είναι στα μπετά), και αντί να γκρεμίσουμε το ανδρίκελο, του γράφουμε ανώνυμα “ραβασάκια”.

  • Δε θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς μαζί σας.προτείνετε όμως εσείς μια λύση ουσιαστική που θα τον γκρεμίσει; Το βασικό κατά τη γνώμη μου είναι να δημιουργηθεί αρχικά μια ισχυρή αντιπολίτευση (που ηταν ανυπαρκτη τόσο καιρό) για να μπορούν στη συνεχεια οι πολίτες να ξεπεράσουν το φόβο που υποτίθεται τους προκαλεί και μένουν άπρακτοι.

   • Παρουσία και παρέμβαση των δημοτών στα δημοτικά συμβούλια, να βάζουν καυτά προβλήματα της πόλης, του δήμου ολόκληρου και των πολιτών της, να μην τους αφήσουμε σε ησυχία γιατί οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι (και δεν πιστεύω να έχει κανείς αντίρηση σ’ αυτό) είναι κότες……το γιατί “δεν ξέρω” …..κλπ, κλπ, να μην τον αφήσουμε να φασιστοποιήσει άλλο τον Δήμο.

    • Συμφωνώ.Το θέμα που προκύπτει βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι πώς θα ξεκινήσει επιτέλους ο κόσμος να πηγαίνει στα Δημοτικά συμβούλια.Άλλοι είτε φοβούνται, είτε είναι βολεμένοι.Ισως χρειαζεται ενημέρωση και οργάνωση ,γιατί καλώς ή κακώς αυθόρμητες τέτοιες αντιδράσεις των πολιτών γίνονται δύσκολα .

  • έχεις απόλυτο δίκιο …υπήρξαν προσπάθειες που όμως δεν μας συσπείρωσαν …μια προσπάθεια γύρω από τον Θεοδοσίου ο μόνος που μίλησε -μας αρέσει δεν μας αρέσει δεν βλέπω άλλον μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο- να παρέμβουμε …στα Δημοτικά .συμβούλια μέχρι να καταλάβουν όλοι οι Δημότες ..

   • Τότε οπως το αντιλαμβάνομαι εγώ η μόνη λύση είναι να παρευρίσκονται όλο και περισσότεροι πολίτες στα δημοτικά συμβούλια και να ασκούν κριτική.Αυτό το δικαίωμα κανένας δε μπορεί προς το παρον να το στερήσει.Ο κόσμος δε φοβαται μονο,είναι και βολεμένος κακα τα ψέματα. Χρειάζεται λοιπον να του υπενθυμισει κάποιος να χρησιμοποιησει τη συνείδηση του(σε όποιον εχει απομείνει).Μονο συλλογικα θα λυθει. Ετσι δε θα λειτουργουν μερικοι πολιτες ως μαυρα προβατα και οι αλλοι θα περιμενουν απλως να φυγει δια μαγειας.Και οι οργανωση θελει προετοιμασία και ενημέρωση.

  • Θα συμφωνήσω μαζί σας,αφού σας πω πρώτα ότι κάποιοι σταθήκαμε επωνύμως απέναντί του.Αλλά επωνύμως ήμασταν και είμαστε απελπιστικά λίγοι.Εξ ου και ο χλευασμός του για τους«πέντε» που τους έχει βαφτίσει εχθρούς και καλεί τους πολλούς «να πάρετε τα στυλιάρια».
   Εσείς που εγκαλείτε τα ανώνυμα«ραβασάκια»το βαφτιστικό σας είναι Φάντης;

  • ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ. .ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ. ΤΟΥ ΕΞΑΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΕ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΡΕ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

 10. επειδή δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο ,ως απόδειξη φασισμού και απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών-μάλλον επειδή γράφτηκε νωρίτερα της Πέμπτης-φασισμός είναι να διαδηλώνεις ειρηνικά στην πόλη σου,να έχουν βγει οι μαγαζάτορες χαμογελαστοί-και λίγο έκπληκτοι-στις πόρτες των μαγαζιών,και φτάνοντας στο δημαρχείο να αντιλαμβάνεσαι ότι το φυλάνε αστυνομικοί. Κι ακόμα χειρότερα επιστρέφοντας στην Πλατεία Ηφαίστου ,με σκοπό να διαλυθεί η διαδήλωση από κει που ξεκίνησε,να εμφανίζονται ξαφνικά και να στέκονται προκλητικά μπροστά από τους διαδηλωτές ξαφνικά δεκάδες αστυνομικοί.της ΟΠΚΕ Τι φοβήθηκε η δημοτική αρχή από μια ειρηνική διαδήλωση σε μια πόλη σαν τη δική μας όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας;

 11. 11000 ευρώ για τους σεκιουριτάδες που φυλάνε το γεφυράκι πάνω από το ψεύτικο ποταμάκι …έρχεται και το πρότζεκτ “”Ανοιχτές Πόρτες ” θα πληρώσω και για αυτό …όμως εγώ φοβάμαι μόνο το φασισμό σε κάθε του εκδοχή ….ποιον να πληρώσω να με προστατεύσει;;;;;;;;;;;;;;;;

 12. Προσυπογράφω!!!! Το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα σκεπτόμενα που έχουν λόγο, άποψη, επιχείρημα,νηφαλιότητα (άσχετα αν συμφωνεί κανείς σε όλα ή όχι,εγώ συμφωνώ) είναι παρήγορο. Αρκετά πια η σιωπή, η ανοχή , το βόλεμα , το σκύψιμο,… Ας διεκδικήσουμε την πόλη που θέλουμε, Εμείς οι πολλοί. Και να είστε σίγουροι πως όταν βγούμε έξω από τα σπίτια μας , όταν συναντηθούμε, ‘τότε οι τυφλοπόντικες θα πάνε εκεί που είναι η θέση τους.

 13. Εχετε δει κυπαρίσσια να πέφτουν από τον αέρα; Αν ήταν έτσι δεν θα είχε μείνει ταφικό μνημείο όρθιο στα νεκροταφεία. Ο καλός Θεούλης έχει φροντίσει να του μεταφέρουν τις ψυχές με ασφάλεια αυτά τα δένδρα και να μην κάνουν ζημιές με τις ρίζες τους στους κυβόλιθους του δήμαρχου… Επί πλέον πως να κόψεις τη ζωή ενός δένδρου που δεν ενοχλεί και ζει πάνω από 700 χρόνια; Μόνο διεστραμμένος νους μπορεί να το σκεφτεί αυτό και ο οποίος έχει παρασύρει και τον Δήμαρχο…..

  • Ποιός έχει παρασύρει το δήμαρχο; Χρειάζεται επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ο άνθρωπος αυτός παρασύρεται μόνο από τον οξύ ναρκισσισμό του (για να μην προσθέσω κι άλλους επιστημονικούς και μη χαρακτηρισμούς)

 14. Ο φασισμός τρέφεται με το φόβο και την υποτέλεια.Για το λόγο αυτό χρειάζονται όλο και περισσότερες φωνές εναντίον του! Συνεχίστε!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια