Κοινωνία

Ο Καμπόσος ετοιμάζει δεκάδες σεκιουριτάδες με αυτοκίνητα να περιπολούν το Άργος και τα χωριά

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Αφού το σχέδιο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών να βγει ο στρατός στους δρόμους για φύλαξη λοιδορήθηκε πανελλαδικώς, τώρα στράφηκε σε άλλη μεγαλόπνοη ιδέα για να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών…

 

Αυτή τη φορά εμπνεύστηκε να βγάλει σεκιουριτάδες, oι οποίοι θα περιπολούν τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης και θα προσέχουν μήπως κάποια ύποπτη φάτσα απειλήσει τους κατοίκους και τις περιουσίες τους ή κάποια σκιά γλιστρήσει μέσα στο σκοτάδι!

 

Όπως ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο καθιερωμένο 20λεπτο εβδομαδιαίο ιντερνετικό του διάγγελμα, έχει στα σκαριά το πρότζεκτ «Ανοιχτές Πόρτες».

 

Σύμφωνα με αυτό, θα επιλεγεί με διαγωνισμό μια εταιρεία φύλαξης η οποία με αυτοκίνητα θα ελέγχει την τάξη. Οι πολίτες που θα νιώσουν ότι απειλούνται, θα παίρνουν τηλέφωνο την εταιρεία και αμέσως θα σπεύδουν για βοήθεια τουλάχιστον 5-6 αυτοκίνητα. Οι σεκιουτιτάδες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα καλέσουν την αστυνομία να πράξει τα δέοντα.

 

Όπως αναφέραμε πριν από μερικές ημέρες, αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών διαθέτει περισσότερα από 11.000 ευρώ μηνιαίως για τη φύλαξη της πλατείας αλλά και δημοτικών κτιρίων σε χωριά από εταιρεία με έδρα το Κιλκίς. (Άραγε πόσοι είναι συνολικά οι σεκιουριτάδες; Και ακόμη: Σε αυτή την περίπτωση έγινε διαγωνισμός για την επιλογή της εταιρείας;).

 

Φανταστείτε το κόστος που θα έχουν για τα δημοτικά ταμεία (δηλαδή για τους δημότες) οι δεκάδες ιδιωτικοί φύλακες οι οποίοι θα περιπολούν με αυτοκίνητα σε έναν Δήμο έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Υπολογίστε το κόστος κίνησης και συντήρησης των αυτοκινήτων.

 

Ο Δήμαρχος βέβαια, που σε άλλα θέματα βγάζει μια μιζέρια περί τα οικονομικά, σε αυτό το θέμα δηλώνει ευθέως: «Έχουμε τα χρήματα»!

 

Πολλοί πιστεύουν πάντως πως το πρότζεκτ «Ανοιχτές Πόρτες» είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Πως στοχεύει από τη μια να κατευνάσει την οργή των τοπικών επιχειρήσεων ασφάλειας που αποκλείστηκαν από τη φύλαξη της πλατείας δημιουργώντας τους προσδοκίες για το μέλλον, και από την άλλη, να δείξει πως ενδιαφέρεται όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

5 λεπτά πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

2 ώρες πριν

Πώς θα λειτουργήσει τις αργίες το Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου ότι κατά τη διάρκεια…

3 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας για το θάνατο της Νικολέττας Κορκοβίλη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της δημοτικής…

4 ώρες πριν

Άργος: Ανοικτά για ελεύθερη στάθμευση δύο προαύλια σχολείων

Ανοιχτα θα είναι στο Άργος τα προαύλια του 1ου και του 7ου Δημοτικών Σχολείων (συστεγάζονται)…

5 ώρες πριν

2 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

2 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: O ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Σμύρνη, οι τρόφιμοι του…

16 ώρες πριν