Νέα ανακοίνωση του Αντιφασιστικού για τον Καμπόσο αλλά και τα ΜΜΕ της Αργολίδας

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Τις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση – τοποθέτηση του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας σχετικά με το «φαινόμενο», γινόμαστε μάρτυρες μιας άτεχνης και αγχωτικής προσπάθειας υπερθεματισμού, απόκρυψης και αφορισμού του περιεχομένου της.

 

Οι προσπάθειες αυτές, όμως, διακατέχονται από πανικό, δείγμα της ταραχής που προκάλεσε η επιλογή μας να σταθούμε χωρίς περιστροφές απέναντι σε έναν «λαοφιλή» ηγέτη και το «άτρωτο» σύστημά του, με αποτέλεσμα το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν με ακόμα έναν τρόπο τα γραφόμενά μας.

 

Κάπως έτσι, «θαυμάσαμε» τον ίδιο να απειλεί ευθέως και δημοσίως με προσωπικά μηνύματα (σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) δημοσιογράφους επειδή τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν την ανακοίνωση του Α.Α.Μ.Α. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο portal αφού την είχε δημοσιεύσει λίγο νωρίτερα …να την «κατεβάσει» μετά την «δημοκρατική» παρέμβαση! Απλά εξαφανίστηκε μαζί με τα απειλητικά σχόλια (τα όποια όμως διασώθηκαν και αναδημοσιεύονται σε άλλο site).

 

Είδαμε, επίσης, ένα από τα «μεγαλύτερα» ενημερωτικά portal της Αργολίδας, να μην δημοσιεύει την ανακοίνωση του Α.Α.Μ.Α. (αλήθεια, γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις που σας στέλνουμε;) όπως και καμία από τις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων που κατήγγειλαν το φασιστικό παραλήρημα της εκδήλωσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, αμέσως μετά. Δεν έμειναν εκεί όμως. Μετά τα έκτροπα στο δημοτικό συμβούλιο Άργους την προηγούμενη Τρίτη και την επίθεση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) από συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση εξέδωσε ανακοίνωση (Πέμπτη 10/11) για την φασιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο και τους συμβούλους του. Ούτε αυτή δημοσιεύτηκε καθώς και καμία αναφορά στο επεισόδιο. Λίγες ώρες πριν, βέβαια, είχε δημοσιεύσει το δελτίο τύπου της Τ.Ε. ΚΚΕ Αργολίδας για τον νέο πλανητάρχη… Επιλεκτική λογοκρισία σε κάθε αναφορά ενάντια στον Ηγέτη, από οποιονδήποτε. Το σύστημα δουλεύει.

 

Και υπάρχουν και αυτοί που πραγματοποίησαν το αδύνατο… Δημοσίευσαν αντιδράσεις ή πήραν οι ίδιοι θέση (πάντοτε γενικολογώντας και χωρίς καμιά αναφορά στην προβληματική που θέσαμε) απέναντι στην τοποθέτηση μας , χωρίς να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση μας. Ασχολίαστο.

 

Σε ό,τι αφορά τα θέματα που θέσαμε αναλύοντας την συμπεριφορά του και τις δηλώσεις του …η απόλυτη υπεκφυγή. Μετά τις σπασμωδικές αντιδράσεις του ιδίου, κάποια άσχετα σχόλια (ο δήμαρχος παράγει έργο, είστε πληρωμένοι, λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην αριστερά και τον φασισμό! κ.α. αδιάφορα…) σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από 1-2 συμβούλους του και μια κενού πολιτικού περιεχομένου, ανακοίνωση της παράταξης του πολλές μέρες μετά. Για ουσιαστική απάντηση ούτε λόγος.
Γιατί πώς μπορεί να υπερασπιστεί και ο πιο φανατικός οπαδός του, τις κατάπτυστες ιδέες, απόψεις και πρακτικές του ηγέτη όταν δεν μπορεί ούτε ο ίδιος; Αν και δήλωνε αυτάρεσκα, έτοιμος στο ακροατήριο της ψυχής του, να υπερασπιστεί τις ιδέες και τα πιστεύω του, τονίζοντας το πόσο δεν τον νοιάζει τι θα πουν, επέλεξε το ακριβώς αντίθετο.

 

Λίγες μέρες μετά διέψευδε ακόμα και την παρουσία του ως δήμαρχος στη φασιστοσύναξη. Αυτο-γελοιοποίηση.

 

Ούτε ένας, δεν βρήκε λέξη να πει για το πως παρευρίσκεται και συναγελάζεται ένας εκλεγμένος δήμαρχος με τους ιδεολογικούς συνεχιστές-υμνητές της χούντας και των ταγμάτων ασφαλείας. Γιατί αυτό ήταν το ακροατήριο και οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Άνθρωποι και οργανισμοί (εκδόσεις Πελασγός) που διακηρύττουν και σε άλλα λιβελλογραφήματα το φασιστικό-ρατσιστικό μίσος διατυπώνοντας απόψεις περί «ράτσας και φυλής» περί «εθνοσωτήριου επαναστάσεως».(Μήπως να περιμένουμε-για πρώτη φορά – ανακοίνωση και για την εξέγερση του πολυτεχνείου;)

 

Ούτε ένας, δεν βρήκε λέξη να πει για τις διαστροφικές δηλώσεις του. Ο ίδιος μόνο, σε μια παταγωδώς αποτυχημένη απόπειρα να τις προσπεράσει, δήλωσε (σε τηλεοπτικό του διάγγελμα) πως «μιλάει μόνο για ιστορικά γεγονότα και πως δεν είναι ο μόνος που μίλησε εναντίον του κομμουνισμού. Όλος ο κόσμος μίλησε εναντίον του κομμουνισμού…». Πολλοί μπορεί να έχουν μιλήσει και να μιλούν εναντίον του κομμουνισμού. Ο δήμαρχος όμως δεν μίλησε εναντίον του κομμουνισμού γενικά και ούτε τα παραμύθια που διαφημίζει αποτελούν ιστορία. Τα χυδαία λόγια του, δεν αποτελούν αόριστη τοποθέτηση αλλά την εξαιρετικά συγκεκριμένη άποψη των συνεργατών του φασισμού στη χώρα μας σε σχέση με την εθνική αντίσταση, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

 

Φαίνεται πως οι δημοσίως διατυπωμένες απόψεις, «τα ιδεολογικά πιστεύω» και η πολιτική γενναιότητα πάνε περίπατο, όταν έχουν την απάντηση που τους αξίζει.

 

Πέρα από την ανεπιτυχή προσπάθεια που περιγράφουμε παραπάνω, να κουκουλωθεί η ομολογουμένως αποκρουστική εικόνα του «φαινομένου» όπως ξεκάθαρα αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση μας, κάποιοι ελάχιστοι βρήκαν λόγια να ψιθυρίσουν μιλώντας για ύβρεις, για ηθική βλάβη, για αγωγές και για μηνύσεις… ενάντια σε μια πολιτική τοποθέτηση. Είναι εντελώς μπερδεμένοι. Προκαλούν την κοινή λογική και το δημόσιο αίσθημα.

 

Από τα βασικά σημεία της αρχικής τοποθέτησης μας ήταν και μια περιγραφή του πως αντιμετωπίζει όσους διαφωνούν μαζί του η τολμούν να τον κρίνουν.

 

Μάλλον, θα πρέπει να το εξηγήσουμε, πέρα από πολιτικούς όρους, με «όρους δημάρχου», μήπως καταλάβουν τί σημαίνει συκοφαντία. Ας σφίξουμε τα στομάχια μας λοιπόν, γιατί ακολουθεί ένα εμετικό απαύγασμα του υβρεολογίου του. Ο αυθεντικός, συμπυκνωμένος, δημόσιος «λόγος» του ηγέτη για τους πολιτικούς του αντιπάλους και όποιον άλλο δεν συμπαθεί:

 

«Έχω απέναντι μου αυτή τη στρατιά τη μικρή. Τους 15-20 που είναι όλοι συντεταγμένοι…. κάτι βλάκες, κάτι ηλίθιους κάτι ξυρισμένα κεφάλια, κάτι παλαβούς που έχουν πάει στο ψυχιατρείο, οι οποίοι έχουν νοσηλευτεί αλλά δεν έγιναν καλά από ό,τι φαίνεται, όλοι εκείνοι βγαίνουν προς τα έξω και προσπαθούν να μολύνουν την κοινωνία. Εσείς όμως δεν βλέπω να τους βάζετε στο περιθώριο… Εμένα βέβαια δεν τολμάνε να μου τα πούνε αυτοί οι περίεργοι….τα λένε όμως σε κάποιους που είναι ακροατές τους. Γιατί τους ακούτε; Τους λυπάστε, τους φοβάστε ή τους ντρέπεστε; Εγώ θα έλεγα τους φοβάστε για να μην τους απαντάτε….απορώ άνθρωποι ωφελημένοι από αυτό το πράμα(σημ. έργο ανάπλασης) να μην μιλάνε σε αυτούς τους 15 καραγκιόζηδες…. Γιατί εσείς ακούγατε τις λοιδορίες αυτών των τρελών, των παλαβών με τα ξυρισμένα κεφάλια, με τις ψυχιατρικές εξαμβλώσεις… Υπάρχει ένα site, από ένα φουκαρά, είναι όμως ένας άνθρωπος… που εντάξει είναι κομμουνιστής , είναι αν θέλετε και άρρωστος κομμουνιστής … Είναι αυτοί οι άνθρωποι οι άρρωστοι…. Οι παλιάνθρωποι, γνωστοί παλιάνθρωποι…».

 

Στέρεψαν τα λόγια.
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και ζέχνει φασισμό.

4 σχόλια

  1. σαν εκπαιδευτικός …και ταυτόχρονα δημοτικός “άρχοντας” εκπαιδεύει τα αυτιά των υποτελών να αποδέχονται πάσης φύσεως αμετροεπείς κορώνες …

  2. καποιοι απο τα ΜΜΕ προχτες στην πορεια για το Πολυτεχνειο,στεκονταν μαζι με τους αστυνομικους εξω απο το δημαρχειο.Τι αλλο χρειαζεται για να καταλαβουμε αυτο που ηδη γνωριζουμε;

  3. Καθημερινές απλές ,σωστές ερωτήσεις και συμπεράσματα με ουσία. Ας αναλογιστεί ο καθένας ξεχωριστά αν αξίζει τους καιρούς που ζούμε να τον χαρακτηρίζουν από τον τρόπο που ντύνεται ή περπατά ή για τις ιδεολογίες του. Να θυμίσω πως οι άνθρωποι των τραπεζών είναι όλοι καλοντυμένοι , καθώς και οι πολίτικοί.το ίδιο. Να ζητάμε καθημερινά το περισσότερο . Δημοκρατικά πράγματα

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

35χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου εντοπίστηκε νεκρός ένας 35χρονος στο σπίτι όπου κατοικούσε στην Πρόνοια Ναυπλίου. Οι οικείοι τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις και...

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες έβγαλε το νοσοκομείο Άργους για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρόγραμμα απουσιάζουν παιδίατρος,...

Το πρώτο ιπποφορβείο της Ελλάδας, στην παραλία του Άργους (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση* Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι του 1909 και σε αυτήν αποτυπώνεται η επαναλειτουργία του ιπποφορβείου του Άργους έπειτα από πολλές δεκαετίες ερήμωσης....

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, μαθητές και συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαρίστανται στο βαρύ μας πένθος. Ευχαριστούμε όσους...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

35χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου εντοπίστηκε νεκρός ένας...

Γ. Γκιόλας: Εφημερία του Δεκαπενταύγουστου στην Αργολίδα χωρίς γιατρούς σε βασικές ειδικότητες

Δήλωση του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Με λύπη...

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με...

Χαλάνδρι: Νεκρή οκτάχρονη από θερμοπληξία – Την ξέχασαν μέσα σε αυτοκίνητο

Τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή, σε γειτονιά Ρομά στο Χαλάνδρι,...

Λυμπέρης: Ο κ. Νίκας είναι υπεύθυνος για την τραγωδία που βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας

Ανακοίνωση του Αντώνη Λυμπέρη, περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας με...

Προτείνουμε...