ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Να καταδικάσει η ΝΔ τις φασιστικές κορώνες Καμπόσου (και απάντηση του Δήμου)

 

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

Μόνο λύπη και οργή μπορεί να προκαλέσει στο κοινό αίσθημα το νέο επεισόδιο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους- Μυκηνών.
Σε συνέχεια ενός φασιστικού παραληρήματος που έχει επιδείξει ο Δήμαρχος, κ. Καμπόσος, τον τελευταίο καιρό, πριν λίγες μέρες έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει τον λόγο από εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης, που ζήτησε να παρέμβει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το περιστατικό μάλιστα κορυφώθηκε και με την εκτόξευση απειλών για ξυλοδαρμό. Για όποιον αμφιβάλει η εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μιλά από μόνη της.

 

Επειδή θεωρούμε πως περιστατικά τέτοιου είδους προσβάλλουν βάναυσα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάθε Δημοκράτη πολίτη.

 

Επειδή θεωρούμε πως η λειτουργία της Δημοκρατίας δεν συνάδει για κανένα λόγο με φίμωση της διαφορετικής άποψης, αλλά αντίθετα- εδώ και 227 τουλάχιστον χρόνια- η διαφορετική άποψη προστατεύεται και προφυλάσσεται με κάθε κόστος.

 

Επειδή θεωρούμε προσβολή, για τον κόσμο της Αργολίδας, την ανεξέλεγκτη δράση των νταήδων και των πραιτόρων με προβιά κουστουμιού.

 

Δηλώνουμε απερίφραστα την εναντίωσή μας σε αυτές τις πρακτικές και καλούμε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και τα όργανα του κόμματος, να πάρουν τώρα θέση. Αν η Ν.Δ. επιθυμεί να καλύψει για μια ακόμη φορά τις φασιστικές κορώνες του Δημάρχου Άργους και τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας μελών δημοτικών παρατάξεων, τότε θεωρούμε πως είναι και η ίδια εκτεθειμένη και συρόμενη σε ένα σκοτεινό μονοπάτι αντιδημοκρατικής εκτροπής. Όπου και να οδηγήσει αυτό, εμείς, από δω και στο εξής θα θεωρούμε την Ν.Δ. υπεύθυνη, αφού οι συγκεκριμένοι «κύριοι» κατέχουν κομματικές ταυτότητες της Ν.Δ., μιλούν, δρούν και τραμπουκίζουν στο όνομά της και με τον αέρα που τους δίνει. Τέλος, καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες και ψηφοφόρους της Ν.Δ. να αναρωτηθούν αν τέτοιες συμπεριφορές τιμούν την παράταξή τους ή αν σύντομα θα τους βουλιάξουν βαθύτερα σε μαύρες και φασίζουσες μέρες.

 

Χρέος μας σαν Αριστερά είναι να προστατεύσουμε την Δημοκρατία, να οχυρώσουμε την κοινωνία απέναντι σε κάθε φασιστικό μόρφωμα που αναδύεται και να εγγυηθούμε την ομαλή διεξαγωγή των θεσμικών λειτουργιών. Προειδοποιούμε με παρρησία και από την θέση που μας έχει ορίσει ο ελληνικός λαός, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία άλλη εκτροπή, κανέναν άλλο εκφοβισμό και καμία άλλη κατάχρηση εξουσίας. Ρόλος μας είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στον Φασισμό μα σηκώσει κεφάλι είτε στις γειτονιές, είτε στο Δημαρχείο, είτε στη Βουλή.

 

Απάντηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών

 

Τρικυμία εν κρανίω για το Σύριζα (Αργολίδας) ο οποίος με μια κατάπτυστη ανακοίνωση ακολουθεί τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» της ακροαριστεράς σε ένα χωρίς ειρμό και έρμα κείμενο, γεμάτο ψέματα, στοχεύοντας το Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο.

 

Αφού έλυσε λοιπόν όλα τα προβλήματα της πατρίδας μας ο Σύριζα (Αργολίδας), στην αγωνία του να βρει ρόλο και υπόσταση στα δημόσια πράγματα του τόπου μας ασχολείται με μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου όπου υπήρξαν κάποιες εντάσεις οι οποίες προκλήθηκαν από ομάδα ελαχίστων ατόμων εκτός δημοτικού συμβουλίου. Και ενώ ούτε η δημοτική παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εξέδωσε κάποια ανακοίνωση για «το θέμα», ούτε καμία άλλη από τις δημοτικές παρατάξεις, το έκανε το κόμμα μπερδεύοντας το ρόλο του. Πιθανόν να είναι η ίδια «ομαδούλα» που αυτοαποκαλείται αυτάρεσκα «αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό μέτωπο» όπου σήμερα χρησιμοποίησε την προβιά του Σύριζα για να φωνάξει την παρουσία της.

 

Εμείς πιστεύοντας σε ακηδεμόνευτη Τ.Α. και διακριτούς ρόλους μεταξύ πολιτικής τοποθέτησης και αυτοδιοικητικής δράσης, καταδικάζουμε την πατερναλιστική κίνηση του Σύριζα Αργολίδας για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους Μυκηνών και τα όσα παντελώς αστήρικτα υποστηρίζει, με την αναίτια επίθεση προς το πρόσωπο του Δημάρχου του δήμου μας, ο οποίος έχει τύχει της συντριπτικής λαϊκής νομιμοποίησης σε δυο αλληλοδιάδοχες εκλογές, μη μπορώντας αλλιώς να τον χτυπήσει στο επίπεδο της δημοτικής του δράσης.

 

Σχετικά με το περιστατικό λίγη σεμνότητα μόνο, λίγος σεβασμός στους δημοκρατικούς κανόνες δεν βλάπτει. Τουλάχιστον να μάθει ο Σύριζα ότι στο δημοτικό συμβούλιο εφαρμόζεται κανονισμός λειτουργίας και προεδρεύει ο πρόεδρος ο οποίος δίνει ή δε δίνει το λόγο σε κάποιον και όχι ο Δήμαρχος όπως παραπλανητικά αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Να μας απαντήσει όμως ο Σύριζα που είδε το Δήμαρχο να κάνει την παραμικρή κίνηση ή να παίρνει μέρος σε οποιαδήποτε λογομαχία. Παρακαλούμε πολύ να δημοσιοποιήσει το σχετικό αποδεικτικό στοιχείο αλλιώς για άλλη μια φορά, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι θύματα, και αυτοί όπως ο πρόεδρός τους, αυταπατών και στη χειρότερη αισχροί συκοφάντες. Να μας απαντήσει όμως ο Σύριζα με ποιά ιδιότητα  5-6 άτομα δημιούργησαν τις αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση χωρίς να είναι καν μέλη του δημοτικού συμβουλίου; Από μόνη της η διακοπή του δημοτικού συμβουλίου από μη έχοντες το δικαίωμα δεν είναι φασιστική ενέργεια; Βέβαια τα άτομα αυτά ήρθαν με σκοπό να προκαλέσουν.

 

Το σίγουρο είναι ότι ο Σύριζα Αργολίδος δεν πήρε ποτέ θέση για τα εγκλήματα της κυβέρνησης Σύριζα κατά της πατρίδας μας.

Τους προκαλούμε λοιπόν να δώσουν απαντήσεις για τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του κόμματός τους:

https://omadaalithias.gr/story/20-psemata-tsipra/

 

 http://www.protothema.gr/politics/article/608233/video-i-nd-parousiazei-ta-psemata-tou-tsipra-apo-ti-deth/

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hv6hwGXw1Z4

 

οι οποίοι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό υπαρπάζοντας την ψήφο του με τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα. Τους προκαλούμε να απαντήσουν στους αγρότες, τους προκαλούμε να απαντήσουν στους εμπόρους, τους προκαλούμε να απαντήσουν στους βιοτέχνες, τους προκαλούμε να απαντήσουν στους νέους, τους συνταξιούχους, τους προκαλούμε να απαντήσουν στους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, να απαντήσουν για τις κλειστές τράπεζες, να απαντήσουν για την υποχρηματοδότηση των δήμων και σε όλους εκείνους που τους κορόιδεψαν και σήμερα πεινάνε και κοιτάνε τον κ. Τσίπρα γαντζωμένο στην εξουσία να συνεχίζει να τους κοροϊδεύει.

 

Ας προσέχει ο Σύριζα Αργολίδας. Γιατί εκτίθεται. Αυτά μόνο ως απάντηση προς φανατικούς οι οποίοι θέλουν να πλήξουν το Δήμαρχο σε σχέση με τους αγνούς ψηφοφόρους του Σύριζα που καθημερινά αναγνωρίζουν το έργο του. Όσο για το Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και τη δημοτική του παράταξη μιλάνε τα έργα τους.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Κορονοϊός (1-7 Αυγούστου): Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα – 45 θάνατοι την ημέρα

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 (κατά μέσο όρο περίπου 45...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

  Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός» από το ΠΑ.ΠΕΛ.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός»...

Ρεμπέτικα “άνθη” κάτω απ’ το Φουγάρο του “Ανθού”

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 9.30μμ,...

Προτείνουμε...