Το Αντιφασιστικό Μέτωπο διοργανώνει συγκέντρωση στο Άργος για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Με κύριο σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει – Ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού μας οδηγεί» θα γίνει την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6 μμ, στην πλατεία Ηφαίστου στο Άργος, συγκέντρωση από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΑΜΑ:

 
Η 43η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται σε μια περίοδο που η πλειοψηφία της κοινωνίας συνεχίζει να ζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Συμπίπτει μάλιστα με την επίσκεψη Ομπάμα ο οποίος έρχεται ακριβώς για να επιβραβεύσει την κυβέρνηση για την πολιτική αυτή.

 
Η επίσκεψη του Ομπάμα συνιστά ευθεία πρόκληση τόσο λόγω της προφανούς ανάμειξης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας μας και των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε μια σειρά άλλων χωρών όσο και λόγω του συμβολισμού της ημέρας. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια εξάλλου από την επίσημη παραδοχή των ΗΠΑ και την «συγγνώμη» τους για την εμπλοκή τους το 1967 στην εγκαθίδρυση και τη στήριξη της χούντας.

 
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατάφερε να απογυμνώσει το καθεστώς της χούντας, να αποκαλύψει τον πραγματικό του χαρακτήρα όταν μάλιστα αυτό επιδίωξε να αυτοανακηρυχθεί «δημοκρατία» και εν τέλει να το οδηγήσει στην κατάρρευση.

 
Η νικηφόρα εξέγερση του Πολυτεχνείου έσπασε σε λίγες μέρες έξι χρόνια φόβου και άγριου αυταρχισμού που είχαν επιβάλλει μέχρι τότε οι συνταγματάρχες. Μας διδάσκει ότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, όταν ο Λαός αποφασίσει ενωμένος να αναμετρηθεί αποφασιστικά με τους καταπιεστές του, οι τελευταίοι τρέπονται σε άτακτη φυγή.

 
Μετά από έξι χρόνια μνημονιακής καταπίεσης με τη φτώχεια να συνεχίζει να εντείνεται και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές να αξιοποιούνται για να αποπροσανατολίσουν και να καταστείλουν τον λαό, η εξέγερση ξαναέρχεται στην επικαιρότητα.

 
Τέτοιες, συνεχόμενες μάλιστα, φασίζουσες πρακτικές έκαναν την εμφάνισή τους τελευταία και από την δημοτική αρχή στην πόλη του Άργους. Είναι χρέος όλων μας να μην τις αφήσουμε αναπάντητες.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια