Περισσότερα από 11.000 ευρώ δίνει κάθε μήνα ο Δήμος Άργους για σεκιούριτι

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

To συνολικό ποσό των 11.139 πλήρωσε τον Οκτώβριο ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για «φύλαξη δημοτικών κτιρίων», δηλαδή για παροχή υπηρεσιών σεκιούριτι σε ιδιωτική εταιρεία.

 

Από τον περασμένο Ιούλιο έχουν δοθεί συνολικά 40.713 ευρώ. Αν δηλαδή η φύλαξη διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο, ο Δήμος θα πληρώσει για φύλαξη περίπου 130.000 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει σύμβαση με την εταιρεία «Falcon Security GS» με έδρα το Λεβεντοχώρι Κιλκίς, της οποίας η ακτίνα δραστηριότητας επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δίνει τα χρήματα για τρεις δραστηριότητες:

 

α) Υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών κτιρίων της δημοτικής ενότητας Άργους (4.092 ευρώ τον Οκτώβριο)
β) Υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών κτιρίων των δημοτικών ενοτήτων Λυρκείας και Μυκηνών (3.844 ευρώ τον Οκτώβριο)
γ) Υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών κτιρίων των δημοτικών ενοτήτων Νέας Κίου και Λέρνας (3.203 ευρώ τον Οκτώβριο)

 

Οι σεκιουριτάδες κάνουν αισθητή την παρουσία τους πέριξ της γούρνας που βρίσκεται στην αναπλασμένη πλατεία Αγίου Πέτρου, ωστόσο δεν ξέρουμε κατά πόσο η ύπαρξή τους έχει κάποια χρησιμότητα. Η ύπαρξη σεκιουριτάδων δημοτικών χώρων ή κτιρίων δεν είναι κάτι συνηθισμένο και δεν γνωρίζουμε άλλους Δήμους να τον εφαρμόζουν (τι φυλάνε άραγε – αν φυλάνε, σε χωριά όπως η Λυρκεία, το Κουτσοπόδι, οι Μύλοι, η Νέα Κίος;). Tόσα χρόνια, χωρίς την παρουσία τους δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Όμως, ακόμα και αν παρουσιαστεί, δεν νομίζουμε ότι θα είναι οικονομικά ισοδύναμο με τα τεράστια χρήματα που ξοδεύονται.

 

Ο Δήμαρχος, θέλοντας μάλλον να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής σε παραγωγή έργου, αναφέρεται συνεχώς στην έλλειψη χρημάτων. Η ανούσια σπατάλη τέτοιων ποσών δεν είναι πρόκληση από την πλευρά του;

 

 

5 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΠΙΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΥΡ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΙΤΕ ΜΟΥ! ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΥΜΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΙΣΕΤΕ!

  2. Ο Δήμαρχος κάνει οτι του κατέβει η κούτρα του κιόταν υπάρχει αντίλογος αρχίζει τις φωνές για τους φαντασιακούς αντιπάλους της πόλης …αφού βλέπει οτι πιάνει το κόλπο συνεχίζει…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια