Ημερίδα από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων “Ελπίδα Ζωής”

 

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αργολίδας “Ελπίδα Ζωής” (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) παρουσίασε ημερίδα με τίτλο: “Οι εξαρτήσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα” στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος.

 

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι εξής:

 

* Καφετζόπουλος Ευάγγελος, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών με θέμα: “Οι γνωστές και οι άγνωστες πτυχές της εξάρτησης”.

 

* Χαλδαίος Παναγιώτης, Κοινωνικός Επιστήμονας – Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ- ΚΥΤΤΑΡΟ με θέμα: “Εξάρτηση από νόμιμες και παράνομες Ουσίες . Παρεμβάσεις στην Περιφέρεια στη σύγχρονη πραγματικότητα”.

* Χρηστίδη Στέλλα, Ψυχίατρος Επιμ Β, Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου 18 Άνω , Ψ.Ν. Α με θέμα: “Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο σήμερα μέσα από μια βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση”.

 

* Φωτίου Αναστάσιος, Κοινωνιολόγος, (α) Τομέας ουσιοεξαρτήσεων, Συναφών Ερευνών και Διεθνών Συνεργασιών, (β) Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής με θέμα: “Νεότερα στοιχεία για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές στους εφήβους στη Ελλάδα”.

 

Στο τέλος της ημερίδας το Κέντρο παρουσίασε τα Προγράμματα Πρόληψης που εφαρμόζονται στο μαθητικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς. Στη συνέχεια ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

p1012284

 

p1012281

 

p1012279

 

p1012275

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια