Πολιτική

Αποκαταστάθηκαν 55 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο (φωτογραφίες «πριν» και «μετά»)

 

«Απαλλάσσουμε την Πελοπόννησο από τα δυσβάσταχτα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παράδοση από την Περιφέρεια στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου 55 αποκατεστημένων Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).

 

 

Η παράδοση έγινε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, παρουσία του Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχου Ευρώτα Ι. Γρυπιώτη, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρη, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κ. Νικολάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας Γ. Μπακούρη.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την επιτυχή ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου «εξαιρετική στιγμή για την αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο» και σημείωσε ότι, παρά τα ασφυκτικά χρονικά όρια και τα γραφειοκρατικά προβλήματα του Υπουργείου, ολοκληρώσαμε μέσα σε ένα χρόνο με επιτυχία ένα σχέδιο που λίγοι το πίστεψαν, πολλοί το πολέμησαν και πλέον όλοι αποδέχονται.

 

Ο κ. Τατούλης, αφού ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα αποδοθούν και άλλοι αποκατεστημένοι ΧΑΔΑ στο ΦΟΔΣΑ, ο οποίος είναι ο δικαιούχος για την περαιτέρω χρήση των χώρων αυτών, ενημέρωσε τα μέλη του ΦΟΔΣΑ για την «πανηγυρική υποδοχή της επίτευξης αυτού του στόχου από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020».

 

Ανεξάρτητα από τη θετική επίπτωση στην ποιότητα του περιβάλλοντος, στη δημόσια υγεία και στο προφίλ της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι θα ανακουφιστούν κατά 6 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη μεθοδική και σταδιακή μετατροπή της Πελοποννήσου σε Πράσινη Περιφέρεια της αειφορίας, αφού επίκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται σημαντικά έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων, αλλά και εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους πόρους για την εφαρμογή πολιτικών ανακύκλωσης.

 

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποδοθεί αποκατεστημένο το σύνολο των ΧΑΔΑ που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και τόνισε ότι οι Δημοτικές αρχές δεν θα πρέπει πλέον σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν να εμφανιστούν νέοι ΧΑΔΑ.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΡΙΝ” ΚΑΙ ΤΟ “ΜΕΤΑ”

Αετόπετρα

 

Κάρτσι

 

 

Ανάσκελο

Κρητικό Λούκα

 

Λάκα Ούγκριτα

 

Μεσσιανή Λάκα

 

Παλιομαντρί

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο…

2 ώρες πριν

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

4 ώρες πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

6 ώρες πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

8 ώρες πριν

Πώς θα λειτουργήσει τις αργίες το Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου ότι κατά τη διάρκεια…

9 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας για το θάνατο της Νικολέττας Κορκοβίλη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της δημοτικής…

10 ώρες πριν