Το Επιμελητήριο Αργολίδας συμμετείχε στο «Ευρωκοινοβούλιο Επιχειρηματιών»

 

Στις εργασίες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων που διεξήχθη στις 13 Οκτωβρίου στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων σε συνεργασία με το δίκτυο των εθνικών Eπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες, συμμετείχε για 2η φορά το Επιμελητήριο Αργολίδας εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Φώτη Δαμούλο.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε στη διοργάνωση και η Επιτροπή Αξιολόγησης Επιστημονικών και Τεχνολογικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τις δυο πλευρές να συνεργάζονται προς την κατεύθυνση ενός φιλόδοξου προγράμματος το οποίο να αντικατοπτρίζει τα κοινά σημεία στις προτεραιότητές τους.
Στις εργασίες συμμετείχαν πάνω από 700 ευρωπαίοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του επιμελητηριακού κόσμου από το σύνολο των χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησαν δεκαπέντε Επιμελητήρια της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο Αργολίδας.
Η φετινή εκδήλωση εστίασε στην επιχειρηματική ανάπτυξη και έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διατυπώσουν ξεκάθαρα στους δημιουργούς στρατηγικών πολιτικής τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος των εργασιών της ΕΚΕ ήταν η δημιουργία-παραγωγή τακτικών πολιτικής για την άμεση και ολοκληρωμένη ανατροφοδότηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επηρεάζει την επιχειρηματική κοινότητα.

 

image-0-02-05-8ebf808d37e847ea1bbf5d564bf06c953aeec67259b5a526c1966b2a7de11a1c-v
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, αναφερόμενος στις εργασίες του 4ου ΕΚΕ, επεσήμανε ότι «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, το εμπόριο εντός και εκτός της Ε.Ε., την ενέργεια και το περιβάλλον, την βιωσιμότητα και τις δεξιότητες και τέλος τη μετανάστευση. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων και των ψηφοφοριών που διεξήχθησαν αναφορικά με τα παραπάνω θέματα οι επιχειρηματίες ζήτησαν από την Ε.Ε τη χάραξη πολιτικών που θα τους επιτρέψουν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα να καταστούν ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο κ. Δαμούλος χαρακτήρισε σημαντικά τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της Συνόδου και εξέφρασε την ικανοποίησή του που για πολλοστή φορά το Επιμελητήριο Αργολίδας βρέθηκε στο κέντρο των αποφάσεων συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης θεμάτων μείζονος σημασίας που αφορούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Την τέταρτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων εγκαινίασε ο Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων RichardWeber, ενώ υψηλόβαθμοι θεσμικοί εκπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένων του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και του Υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας, Ivan Korcok, επικοινώνησαν με τους επιχειρηματίες και αναγνώρισαν τις απαιτήσεις τους για πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις συνθήκες πολιτικής.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σαφές ότι τα Ευρωεπιμελητήρια όχι μόνο θα προωθήσουν τα αποτελέσματα της Συνόδου, αλλά παράλληλα θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ότι η φωνή των επιχειρήσεων έχει ισχυρή απήχηση ακόμα πιο πέρα από τους διαδρόμους των Βρυξελλών.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια