Γιάννης Γκιόλας: Δάνεια εκατομμυρίων στο ΠΑΣΟΚ με καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας (βίντεο)

 

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα στη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Σαλαγιάννης απάντησε σε ερωτήματα των μελών της επιτροπής αναφορικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τους όρους –προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι τράπεζες χορήγησαν δάνεια πολλών εκατομμυρίων.

 

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της επιτροπής, Γιάννης Γκιόλας έθεσε σειρά ερωτημάτων στον εξεταζόμενο μάρτυρα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του κόμματος την περίοδο του δανεισμού, τη διαφάνεια, την αναγκαιότητα των δανείων, τους σκοπούς που εξυπηρέτησαν κλπ.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιόλας ρώτησε τον κ. Σαλαγιάννη αναφορικά με:

 

-Την έκθεση ορκωτών λογιστών που είχαν διαπιστώσει έλλειψη διπλογραφικής μεθόδου στα λογιστικά του ΠΑΣΟΚ, τη μη καταγραφή των δανειακών υποχρεώσεων (δόσεις, ημερομηνίες κλπ) και γενικότερα την ανυπαρξία εσωτερικού ελέγχου. Γιατί η ηγεσία δεν λάμβανε μέριμνα;

 

-Πίστευαν ότι δεν θα υπήρχε ποτέ έλεγχος η ότι οι οικονομικές ελλείψεις θα καλύπτονταν από το κράτος, η και από άλλες “πηγές”;

 

– Γιατί τα μεγάλα έξοδα στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήσαν χωρίς παραστατικά;

 

-Σε τι εξυπηρέτησαν τα δάνεια αν η κρατική επιδότηση κάλυπτε τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος;

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια