Εργασίες αποκατάστασης στον Αη Γιάννη και το μουσείο “Σταθμός” στο Ναύπλιο

 

Με ενέργειες του Δήμου Ναυπλιέων, ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης των πρόσφατων σοβαρών ζημιών στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ναύπλιο.

 

Ο ναός και ο περιβάλλων χώρος ανήκουν στον Δήμο Ναυπλιέων και για την επισκευή του, απαιτήθηκε λεπτομερής σχεδιασμός σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ως προς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την ειδική επίβλεψη των εργασιών αλλά και των μέτρων ασφάλειας που πάρθηκαν ώστε να μην σημειωθούν περαιτέρω ζημιές που θα αλλοιώσουν το μνημείο.

 

«Μετά την εξωτερική αποκατάσταση και την αναβάθμιση του φωτισμού, ο ιστορικός ναός του Αη Γιάννη θα είναι έτοιμος για να χτυπήσουν και πάλι οι καμπάνες του», δήλωσε περιχαρής ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

 

Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε στην έπαυλη του Ιωάννη Καποδίστρια με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων, μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1831. Χρησίμευσε ως μητροπολιτικός έως το 1865. Εκεί έγιναν οι τελετές για την έλευση και ενηλικίωση των βασιλιά Όθωνα και Γεωργίου Α΄. Στον περίβολό του ετάφησαν προύχοντες και φιλέλληνες.

 

 

 

stathmos-exoteriko

 

Το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “Ο ΣΤΑΘΜΟΣ”

 

Το κτίσμα του Μουσείου Παιδικής Ηλικίας “Ο ΣΤΑΘΜΟΣ” που βρίσκεται στο πάρκο του ΟΣΕ με το πέρασμα του χρόνου είχε παρουσιάσει σημαντικές φθορές με αποτέλεσμα να χρήζουν επισκευής τα επιχρίσματα, η στέγη, οι χρωματισμοί, τα κουφώματα καθώς και το δάπεδο εντός του κτιρίου.

 

Με ενέργειες του Δήμου Ναυπλιέων επισκευαστήκαν όλα τα ανωτέρω, αντικαταστάθηκε το δάπεδο, το εξωτερικό στέγαστρο, ανακατασκευάστηκαν οι σκάλες εισόδου, κατασκευάστηκε ράμπα ΑΜΕΑ και οι εργασίες ολοκληρώνονται με επιχρίσματα και καθαρισμό του εξωτερικού χώρου.

 

Να σημειωθεί ότι το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Ο ΣΤΑΘΜΟΣ» με αντικείμενο «Το Παιδί και ο Κύκλος της Παιδικής Ηλικίας» από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ιδρύθηκε το 1989 από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια