Ο Δήμος Άργους και άλλοι 61 Δήμοι βραβεύτηκαν – Στην κατηγορία «Αναπλάσεις» πήρε την 9η θέση («χάλκινο βραβείο»)

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Μπορεί ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και τα τοπικά ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για τη βράβευση της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, στα Best City Awards 2016, καταλαμβάνοντας το «Bronze» βραβείο στον τομέα των αστικών αναπλάσεων, ωστόσο πρέπει να γίνουν κάποιες επισημάνσεις:

 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν συνολικά 62 δήμοι. Στην κατηγορία «Αστικές Αναπλάσεις» δόθηκαν συνολικά 9 βραβεία: Τέσσερα «χρυσά», τρία «ασημένια» και δύο «χάλκινα», το ένα εκ των οποίων πήρε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών. Δεν ξέρουμε πόσοι δήμοι συμμετείχαν στην κατηγορία και πόσοι «κατάφεραν» να μείνουν εκτός βάθρου. Πιθανόν, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος, πήρε και το βραβείο του…

 

vraveia

 

 

Το δελτίο τύπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών αναφέρει:

«Βραβεύτηκε η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους»

 

Μια σπουδαία διάκριση κατέλαβε ο Δήμος Άργους Μυκηνών στα BestCityAwards 2016, όπου απέσπασε το «Bronze» βραβείο στον τομέα των αστικών αναπλάσεων, για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους, επιβεβαιώνοντας από έναν διακεκριμένο οργανισμό αυτό που οι πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών επιβραβεύουν καθημερινά, την αλλαγή πορείας του τόπου μας.

 

Τα βραβεία BestCityAwardsαποτελούν πλέον θεσμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και απευθύνονται σε φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν να επιδείξουν την τελευταία τριετία νέες καινοτόμες ιδέες, λύσεις ή τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών..

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όπου και παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών, στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλλίτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών και αειφόρων πόλεων της χώρας μας.

Το βραβείο για τον Δήμο Άργους Μυκηνών παρέλαβε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος και δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βραβεύεται η πρωτεύουσα του Δήμου μας το Άργος για ένα έργο το οποίο είχαμε πιστέψει και αγωνιστεί ως δημοτική αρχή. Ανήκουμε πλέον στις πόλεις που καινοτομούν , που κάνουν βήματα προόδου, που προσπαθούν να κάνουν την ζωή των πολιτών τους ποιοτικότερη».

Τα βραβεία τελούν υπό την Τιμητική Υποστήριξη του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, του Ελληνικού Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών, του Ελληνικού Υδατικού Συνδέσμου, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος του ΕΜΗΠΕΕ (Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδος και του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Δείτε όλα τα βραβεία

 

 

8 σχόλια

    • Εντάξει, την κατάκτηση της 9ης θέσης ανάμεσα σε 9 διαγωνιζόμενους, δεν μπορείς να την πεις και βραβείο. Τέτοια επιτυχία δεν έχει προηγούμενο. Εκτός κι αν τελικά ο εκπρόσωπος του Δήμου (βλέπε σχετική φωτογραφία) εισέπραξε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης. Δεν είναι απίθανο… Και σιγά το σημαντικό βραβείο. Αναμεταξύ τους τα δίνουν για εσωτερική κατανάλωση, και να κάνουν τη φιγούρα τους στους δημότες. Βραβεία για τον… Πούλιτζερ!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια