Θα κοπεί το κυπαρίσσι της πλατείας του Αγίου Πέτρου (Δείτε και ποιο άλλο δέντρο θα το ακολουθήσει…)

92 Likes
89 Shares
0 Comments

 

dsc_0034Την απομάκρυνση (δηλαδή το κόψιμο) του πελώριου κυπαρισσιού της πλατείας Αγίου Πέτρου, εισηγήθηκε η αρμόδια υπηρεσία στο δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

 

Το δέντρο που επί σχεδόν δύο αιώνες στεκόταν στο κέντρο του Άργους, τον τελευταίο καιρό είχε πάρει σημαντική κλίση προς τα νοτιοανατολικά. Όπως είπε ο Δήμαρχος, αυτό οφείλεται στον προ ημερών τυφώνα.

 

Η εξαφάνιση των δέντρων πέριξ του Αγίου Πέτρου, μετά το κόψιμο πέντε πεύκων και ενός κυπαρισσιού στο πάρκο, δύο φοινίκων και μερικών νεραντζιών, συνεχίζεται κανονικά.

 

Μετά το κόψιμο του γιγάντιου κυπαρισσιού, αναμένεται να πάρει σειρά ένα πεύκο που βρίσκεται δίπλα σε αυτό και το οποίο έχει υποστεί …δολιοφθορά! Την περασμένη άνοιξη, κάποιοι του έκαναν τομή μερικών εκατοστών γύρω από τον κορμό του και του έριξαν κάποιο υγρό για να το ξεράνουν. Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος των φύλλων του έχει ξεραθεί και είναι θέμα μηνών το ολοκληρωτικό του κόψιμο.

 

dsc_0035

 

dsc_0036

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.