Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας ζητά αγωνιστική δράση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στην ανακοίνωσή της  επισημαίνει:

Τη συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην κρίσιμη στρατηγικής σημασίας ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα. Ιδιαίτερα την πολεμική προπαρασκευή στην περιοχή της Μεσογείου, ζωτικής σημασίας δίαυλο για μεταφορές και πολεμικά πλοία που αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΝΑΤΟική παρουσία και με ελληνικές «πλάτες».

Τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη με εκατόμβη θυμάτων και συνεχή κύματα προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν οδούς διαφυγής με κάθε τρόπο και μέσο.

Την άλλη όψη του νομίσματος της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τους όρους ζωής μισθωτών – συνταξιούχων – ανέργων – μικρών ΕΒΕ – νεολαίας, την ίδια στιγμή που προσφέρει ζεστό κρατικό χρήμα, κίνητρα επενδύσεων και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της περιβόητης «ανάκαμψης».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην υλοποίηση των πολεμικών αποφάσεων του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για να ενισχύσει τη «γεωστρατηγική θέση» της χώρας σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Δεινοπαθούν, αντιμετωπίζουν και τις ρατσιστικές επιθέσεις με ασπίδα τους την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, κόντρα στις δυνάμεις του φασισμού – ρατσισμού που καλλιεργούν το μίσος και τη ξενοφοβία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Στο παραπάνω πλαίσιο, εκδηλώνεται όλο και πιο επιθετικά η αστική τάξη της Τουρκίας με συγκεκριμένες αξιώσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Δεν είναι για “εσωτερική κατανάλωση” τα όσα συμβαίνουν, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθησυχάζοντας τον ελληνικό λαό. Είναιεπικίνδυνη εξέλιξη στο έδαφος του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Η στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κονιορτοποιεί τη διαχρονική προπαγάνδα των κομμάτων της άρχουσας τάξης για την “ασφάλεια” και “σταθερότητα” που δήθεν μας παρέχουν ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία προχωράει σε αλλεπάλληλες παραβάσεις και παραβιάσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, ο αρχηγός του ΓΕΣ συμμετέχει σε σύνοδο στη Γερμανία για βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Στη Βουλή η κυβέρνηση καμαρώνει για το Μνημόνιο Συνεννόησης με το ΝΑΤΟ για ηλεκτρονικό πόλεμο!

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταπλέουν σε Αιγαίο, Πειραιά και Σούδα για να “προϋπαντήσουν” τον ηγέτη τους στην Ελλάδα. “Ευοδώθηκαν” οι επίπονες προσπάθειες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της “πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής” και ετοιμάζονται τώρα να υποδεχτούν τον μακελάρη των λαών Ομπάμα, ο οποίος καταφθάνει στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη!!!

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι ενισχύεται η διεθνής θέση της Ελλάδας, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι αυτό που πραγματικά ενισχύεται είναι οι θέσεις των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας έναντι των ανταγωνιστών τους. Βεβαίως κι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές της … Είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής τους που κατακρεουργεί το λαό και δίνει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα εξωραΐζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη αποκαλύπτει τον εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτήρα των εξελίξεων για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και τις προσπάθειες (προπαγανδιστικές και άλλες) κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, να σύρουν το λαό πίσω από το άρμα των δικών τους επιδιώξεων.

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Στους δικούς τους στόχους και επιδιώξεις, απαντάμε με ένταση της δράσης μας.

Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων, τον εγκληματικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δυναμώνουμε τη συνεργασία και την κοινή δράση με το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Όχι στην ελληνική εμπλοκή!

Έλληνες και πρόσφυγες – μετανάστες έχουμε κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο και τα κόμματά του!»

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια