Ο Δήμος Ναυπλιέων λειτουργούσε σκουπιδότοπο δίπλα στις Φυλακές – Πρόστιμο 5.000 € από την Περιφερειακή Ενότητα

 

 

Πρόστιμο 5.000 € επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στο Δήμο Ναυπλιέων επειδή ακριβώς δίπλα από τις Δικαστικές Φυλακές, στο προαύλιο των πρώην δημοτικών σφαγείων (έκταση 1.000 τμ), αποθήκευε προσωρινά στερεά απόβλητα. Αυτό γινόταν χωρίς να υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση.

 

Την καταγγελία την έκανε με έγγραφο στις αρχές Ιουλίου το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου αναφέροντας ότι εκτίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κρατούμενων και των υπαλλήλων των Φυλακών. Στις 18 Ιουλίου έγινε αυτοψία από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) όπου διαπιστώθηκε η παράβαση.

 

Από το ποσό των 5.000 €, ποσοστό 60% θα εισπραχθεί υπέρ του Πράσινου Ταμείου και 40% υπέρ του Δημοσίου.

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων καλείται να απομακρύνει τα υπάρχοντα απορρίμματα και να προβεί στην άμεση παύση της λειτουργίας του χώρου. Ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Γ. Νικολόπουλος

 

 

1 σχόλιο

  1. δεν τα κρυβε καλύτερα κάτω απ’ το χαλάκι; και μετα λέμε οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι ικανοι να μας κυβερνησουν. κ. Αντωνιάδη το γνωρίζατε αυτό; κ. Γραμματικόπουλε εσεις; Αν οχι παραιτηθείτε ,γιατι τώρα τελευταια πολλά ειναι αυτά που δεν γνωρίζετε

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια