Άλλα λέει τώρα ο Κωστούρος για τη φιλοξενία προσφύγων: «Είναι φήμες»!

 

Μπορεί ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος να κάλεσε την Τρίτη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και το τοπικό συμβούλιο των Ιρίων για να τους ενημερώσει για την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο των Ιρίων (μάλιστα έθεσε και χρονικό όριο: «Θα μείνουν ως το τέλος του χρόνου»), ωστόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε στροφή 180 μοιρών: «Όσα ακούγονται είναι φήμες»…

 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Ναυπλιέων:

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου αναφερόμενος στις φήμες για τη μετακίνηση αλλοδαπών στην περιοχή των Ιρίων δήλωσε:

 

”Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα φιλοξενίας προσφύγων και όλα όσα ακούγονται αποτελούν φήμες. Το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι η προφορική ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την πιθανότητα μετακίνησης στο μέλλον. Γι αυτή την εξέλιξη ενημέρωσα ήδη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ενώ ζήτησα από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να μας ενημερώσει εγγράφως στην περίπτωση που ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση. Κατά συνέπεια όλα όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όταν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει και υπεύθυνη ενημέρωση τόσο στους δημοτικούς συμβούλους όσο και στην κοινωνία ”.

 

Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για την μετακίνηση αλλοδαπών δεν απαιτείται η έγκριση του δήμου, όπως έχει γίνει σε όλη την επικράτεια, παρά μόνο συμφωνία του ΟΗΕ με ιδιώτες επιχειρηματίες.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια