200 Σύριοι πρόσφυγες για 2 μήνες σε ξενοδοχείο των Ιρίων – Στήριξη από όλες τις δημοτικές παρατάξεις

 

Για περίπου δύο μήνες στο ξενοδοχείο «Iria Mare» θα φιλοξενηθούν 200 Σύριοι πρόσφυγες έπειτα από απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Θα φθάσουν στην Αργολίδα μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του έτους οπότε και θα μεταφερθούν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

 

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των μελών του τοπικού συμβουλίου των Ιρίων φάνηκε να είναι όλοι θετικοί στη φιλοξενία τους στο ξενοδοχείο.

 

Έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την υγειινή και την εκπαίδευση των παιδιών. Το πλησιέστερο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί στο Δρέπανο.

 

(Τρία δημοτικά σχολεία της Αργολίδας βρίσκονται ανάμεσα στα εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα όπου σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για προσφυγόπουλα. Αυτά είναι: To οκταθέσιο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου, το τριθέσιο του Σκαφιδακίου και το εξαθέσιο της Αγίας Τριάδας).

 

Οι κάτοικοι των Ιρίων φοβούνταν για τυχόν παραμονή τους και τους μήνες της τουριστικής σεζόν, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις, όμως η διαβεβαίωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για διαμονή μερικών εβδομάδων τους καθησύχασε.

 

Όλες οι παρατάξεις τόνισαν ότι θα στηρίξουν την ομαλή διαμονή τους.