Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο Άργους – Επιμένει ο Καμπόσος για δημιουργία ενιαίου στη Δαλαμανάρα

 

Σύσκεψη έγινε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, αντιδημάρχων, διευθυντών και προϊσταμένων των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, εκπροσώπων των εργαζομένων, φορέων υγείας κ.α, με θέμα την επικείμενη εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για δημιουργία ενός οργανισμού με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας.

 

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

 

Το σχέδιο αυτό επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί την δημόσια υγεία καθώς ενοποιούνται μεν τα δυο νοσοκομεία ως ένα ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό ενιαία διοίκηση, όμως θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως δύο νοσοκομεία και μάλιστα αφαιρούνται τρεις κλινικές από το νοσοκομείο του Άργους, γυναικολογική, μαιευτική, παιδιατρική, δημιουργώντας τεράστιες και επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών, δυσλειτουργίες τόσο σε αυτές τις κλινικές, όσο και στην συνολική λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

 

Η έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης 70 ατόμων από το νοσοκομείο του Άργους και 40 από το νοσοκομείο Ναυπλίου, τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν, η συνεχής μείωση του προϋπολογισμού καθώς και η έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών και τραυματιοφορέων, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και ανταπεξέρχονται με τεράστια προσωπική προσπάθεια ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοίκηση.

 

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου καθώς και εκείνα των εργαζομένων και πρότεινε μια εκ νέου συνάντηση παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων υγείας, ώστε να προτείνουν το σχέδιο δράσης το οποίο ο ίδιος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

 

Όπως τόνισε ο κ. Καμπόσος, η παρούσα δημοτική αρχή, δεν θα δεχτεί καμία υποβάθμιση του νοσοκομείου του Άργους και πρότεινε ως μακροπρόθεσμη και μόνιμη λύση, την δημιουργία ενός νοσοκομείου στο μέσω των δύο πόλεων.

 

 

2 σχόλια

Πρόσφατα σχόλια