Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων Τουρισμού στην Αργολίδα

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, στον πολυχώρο του Φουγάρου.

 

Τη συνάντηση συντόνιζε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία επεσήμανε ότι ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί εθνικό στοίχημα που οφείλουμε όλοι μαζί να εργαστούμε για κοινό στόχο, ζητώντας από τους εκπροσώπους του Υπουργείου να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν τις Αιρετές Περιφέρειες.

 

Οι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι έθεσαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στη διοικητική δομή ενώ παράλληλα έκαναν σημαντικές προτάσεις για συνέργιες και συνεργασίες στο τομέα κυρίως του θεματικού τουρισμού όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό επίπεδο.

 

Η Διευθύντρια του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες της Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη του Υπουργείου για την εμπιστοσύνη και για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Περιφέρειες, έτσι ώστε το 2017 να είναι χρονιά κομβικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

 

Η κα Χονδροματίδου επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της 3ης συνάντησης, θα αποτελέσουν για το Υπουργείο Τουρισμού το βασικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί η ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία καθώς και οι συνέργιες μεταξύ του Υπουργείου και Περιφερειών. Την ειδική υπηρεσία Τουρισμού εξειδικευμένης σε θέματα ΕΣΠΑ εκπροσώπησε ο προϊστάμενος Δημήτριος Μπλούκος και τον ΕΟΤ η Γενική Διευθύντρια Έρευνας, Αγοράς και Διαφήμισης Πηνελόπη Νομπιλάκη.

 

%cf%86%cf%8e%cf%84%ce%bf1

 

Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων προέκυψε η κοινή θέση όλων για περισσότερη και συχνότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών σε θέματα τεχνογνωσίας και κυρίως σε θέματα προβολής σε διεθνή γεγονότα, ενώ ζήτησαν και την αρωγή του υπουργείου για τις διαπεριφερειακές συνεργασίες που θα προκύψουν καθώς και για την μόχλευση νέων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

Οι εργασίες άρχισαν με την παρουσίαση του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», μίας καινοτόμου – εθελοντικής δράσης, η οποία αναδεικνύει καλές πρακτικές για επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να ενημερωθούν για την ιστορία της Πρώτης Πρωτεύουσας του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, που ήταν το Ναύπλιο και να ξεναγηθούν στην Αρχαία Επίδαυρο, στο Αρχαίο Θέατρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Ασκληπιείο. Ιδιαίτερες αναφορές για την ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα της Αρχαίας Επιδαύρου έγιναν από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αργολίδας Γιάννη Σαρρή και Τάσο Τζανή καθώς και από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Στεφανόπουλο.

 

Καθ’ όλη τη ξενάγηση στους εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικούς χώρους, διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά ότι ο πολιτισμός για την Ελλάδα αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού Θάνο Αλέξανδρο, η Περιφέρεια Ηπείρου με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας και Υπεύθυνο Τουρισμού Στράτο Ιωάννου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού και Αθλητισμού Θεοφύλαχτο Ζυμπίδη και με τον Πρόεδρο Εταιρείας Τουρισμού & Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Κόττα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα, η Περιφέρεια Αττικής με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για τον Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη του Τουρισμού Θεόδωρο Αγγελόπουλο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Γεωργία Κόκκαλη.

 

Στην έναρξη των εργασιών απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ενώ στις εργασίες συμμετείχαν και οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, Μαντώ Μπελεγρή, Γιάννης Μπουκουβάλας και Αναστάσιος Τζανής, οι οποίοι ανέδειξαν τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης των Περιφερειακών τους Ενοτήτων.

 

%cf%86%cf%8e%cf%84%ce%bf3

Στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η 3ης Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, παράλληλα έλαβε χώρα έκθεση τοπικών παραγωγών της Αργολικής γης, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να γευθούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

 

Η 4η Συνάντηση Ανιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού θα γίνει στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση της κ. Νικολάκου να καλείται σε όλες τις συναντήσεις ο Ηλίας Σανίδας ως εμπνευστής των συναντήσεων, όπου η αρχική διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη περιοχή των Καμένων Βούρλων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εργασιών θα αποσταλούν προς έγκριση και στις Περιφέρειες εκείνες οι οποίες λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων δεν συμμετείχαν με εκπρόσωπο τους.

 

%cf%86%cf%8e%cf%84%ce%bf5

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια