Δ.Ε. Επιμελητηρίου: «Πυροτέχνημα» η πρόταση για 3 κάλπες – Δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκλογών

 

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αργολίδας αναφέρεται στην επιστολή του επιμελητηριακού συνδυασμού “Αναπτυξιακή Δύναμη” σχετικά με την ύπαρξη 3 εκλογικών κέντρων στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές:

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε να κυκλοφορεί στον τύπο ένα έγγραφο του Συνδυασμού “Αναπτυξιακή Δύναμη”, που μας καλεί ενόψει της τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας να αποφασίσουμε για την ύπαρξη 3 εκλογικών κέντρων στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές.

 

Έχουμε λοιπόν να επισημάνουμε τα εξής:

 

Για εμάς η τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους όσους εμπλέκονται στα επιμελητηριακά δρώμενα. Εφόσον, λοιπόν, ενδιαφέρει τον παραπάνω συνδυασμό η αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, θα περιμέναμε τις προτάσεις του, ώστε το Επιμελητήριο να γίνει το απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης, εξωστρέφειας και εκπαίδευσης στα χέρια του επιχειρηματία.

 

Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης παράταξης εστιάζεται μόνο στην ύπαρξη των 3 καλπών και με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι θα αναβαθμιστεί ο θεσμός !!!!

 

Ο θεσμός κύριοι αναβαθμίζεται με δράσεις και ενέργειες και όχι με μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα που αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη.

 

Εμείς ως Διοίκηση καθημερινά προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τον θεσμό με δράσεις και όχι με λόγια.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις δράσεις και ενέργειες που υλοποίησε και υλοποιεί το Επιμελητήριο Αργολίδας και που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του θεσμού.

 

1. Μετατροπή του Επιμελητηρίου σε σύγχρονο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης τύπου 2

 

2. Πιστοποίηση του Επιμελητηρίου για την απευθείας συμμετοχή του σε διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα

 

3. Διαρκή διοργάνωση σεμιναρίων Τεχνικού Ασφαλείας , ΕΦΕΤ , ΛΑΕΚ , με πολύ χαμηλό κόστος προς όφελος των μελών μας
4. Υλοποίηση σεμιναρίων ” Δεύτερη ευκαιρία ” και ” Εξωστρέφεια” προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ

 

5. Διοργάνωση ημερίδων για συνεχή ενημέρωση των μελών

 

6. Στελέχωση του Επιμελητηρίου με μόνιμο συνεργάτη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για συνεχή ενημέρωση των μελών μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα

 

7. Αναβάθμιση της Αναπτυξιακής Εταιρείας σε χρήσιμο πολυεργαλείο του Επιμελητηρίου που σήμερα απασχολεί 3 άτομα και είναι οικονομικά ανεξάρτητη.

 

Δεν θα συνεχίσουμε άλλο, γιατί το έργο της σημερινής Διοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογισθούμε και την άσχημη οικονομική συγκυρία και θα αναλυθεί διεξοδικότερα την προεκλογική περίοδο.

 

Έτσι βλέπουμε εμείς ως Διοίκηση την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού.

 

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, αυτού που αναφέρεται στο μέλλον του Επιμελητηρίου κρίνεται από τις προτάσεις, τις δράσεις, τα αποτελέσματα των δράσεων και των ενεργειών του και σαφέστατα από την παρουσία του στα Διοικητικά Συμβούλια.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι το θέμα “των 3 καλπών” ουδέποτε τέθηκε επίσημα ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά παρόλα αυτά εμείς το συζητήσαμε στο προηγούμενο Δ.Σ. και είπαμε ότι το θέμα αυτό είναι ανεπίκαιρο αφενός μεν γιατί δεν έχει οριστεί η ημερομηνία εκλογών, αφετέρου δε γιατί στις προτάσεις του υπουργείου που θα τεθούν σε διαβούλευση υπάρχουν σκέψεις για ηλεκτρονική ψηφοφορία (προεκλογική άλλωστε πρότασή μας), αλλά και ορισμού του τόπου διεξαγωγής των εκλογών.

 

Δυστυχώς, δημοσιεύσατε μία επιστολή “πυροτέχνημα”, στην οποία δεν αναφέρατε τίποτα από τα παραπάνω και που σκοπό είχε την παραπλάνηση των μελών του Επιμελητηρίου μας.

 

Ας αφήσουμε, λοιπόν, να γίνει η διαβούλευση, να ψηφιστεί η τροποποίηση της νομοθεσίας, να οριστεί η ημερομηνία εκλογών και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε.

 

Πάντα, όμως, προς όφελος του Επιμελητηρίου και των μελών μας και όχι προς ίδιο όφελος.

 

Η Διοικητική Επιτροπή
του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια