Δ.Ε. Επιμελητηρίου: «Πυροτέχνημα» η πρόταση για 3 κάλπες – Δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκλογών

 

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αργολίδας αναφέρεται στην επιστολή του επιμελητηριακού συνδυασμού “Αναπτυξιακή Δύναμη” σχετικά με την ύπαρξη 3 εκλογικών κέντρων στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές:

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε να κυκλοφορεί στον τύπο ένα έγγραφο του Συνδυασμού “Αναπτυξιακή Δύναμη”, που μας καλεί ενόψει της τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας να αποφασίσουμε για την ύπαρξη 3 εκλογικών κέντρων στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές.

 

Έχουμε λοιπόν να επισημάνουμε τα εξής:

 

Για εμάς η τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους όσους εμπλέκονται στα επιμελητηριακά δρώμενα. Εφόσον, λοιπόν, ενδιαφέρει τον παραπάνω συνδυασμό η αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, θα περιμέναμε τις προτάσεις του, ώστε το Επιμελητήριο να γίνει το απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης, εξωστρέφειας και εκπαίδευσης στα χέρια του επιχειρηματία.

 

Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης παράταξης εστιάζεται μόνο στην ύπαρξη των 3 καλπών και με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι θα αναβαθμιστεί ο θεσμός !!!!

 

Ο θεσμός κύριοι αναβαθμίζεται με δράσεις και ενέργειες και όχι με μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα που αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη.

 

Εμείς ως Διοίκηση καθημερινά προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τον θεσμό με δράσεις και όχι με λόγια.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις δράσεις και ενέργειες που υλοποίησε και υλοποιεί το Επιμελητήριο Αργολίδας και που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του θεσμού.

 

1. Μετατροπή του Επιμελητηρίου σε σύγχρονο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης τύπου 2

 

2. Πιστοποίηση του Επιμελητηρίου για την απευθείας συμμετοχή του σε διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα

 

3. Διαρκή διοργάνωση σεμιναρίων Τεχνικού Ασφαλείας , ΕΦΕΤ , ΛΑΕΚ , με πολύ χαμηλό κόστος προς όφελος των μελών μας
4. Υλοποίηση σεμιναρίων ” Δεύτερη ευκαιρία ” και ” Εξωστρέφεια” προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ

 

5. Διοργάνωση ημερίδων για συνεχή ενημέρωση των μελών

 

6. Στελέχωση του Επιμελητηρίου με μόνιμο συνεργάτη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για συνεχή ενημέρωση των μελών μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα

 

7. Αναβάθμιση της Αναπτυξιακής Εταιρείας σε χρήσιμο πολυεργαλείο του Επιμελητηρίου που σήμερα απασχολεί 3 άτομα και είναι οικονομικά ανεξάρτητη.

 

Δεν θα συνεχίσουμε άλλο, γιατί το έργο της σημερινής Διοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογισθούμε και την άσχημη οικονομική συγκυρία και θα αναλυθεί διεξοδικότερα την προεκλογική περίοδο.

 

Έτσι βλέπουμε εμείς ως Διοίκηση την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού.

 

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, αυτού που αναφέρεται στο μέλλον του Επιμελητηρίου κρίνεται από τις προτάσεις, τις δράσεις, τα αποτελέσματα των δράσεων και των ενεργειών του και σαφέστατα από την παρουσία του στα Διοικητικά Συμβούλια.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι το θέμα “των 3 καλπών” ουδέποτε τέθηκε επίσημα ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά παρόλα αυτά εμείς το συζητήσαμε στο προηγούμενο Δ.Σ. και είπαμε ότι το θέμα αυτό είναι ανεπίκαιρο αφενός μεν γιατί δεν έχει οριστεί η ημερομηνία εκλογών, αφετέρου δε γιατί στις προτάσεις του υπουργείου που θα τεθούν σε διαβούλευση υπάρχουν σκέψεις για ηλεκτρονική ψηφοφορία (προεκλογική άλλωστε πρότασή μας), αλλά και ορισμού του τόπου διεξαγωγής των εκλογών.

 

Δυστυχώς, δημοσιεύσατε μία επιστολή “πυροτέχνημα”, στην οποία δεν αναφέρατε τίποτα από τα παραπάνω και που σκοπό είχε την παραπλάνηση των μελών του Επιμελητηρίου μας.

 

Ας αφήσουμε, λοιπόν, να γίνει η διαβούλευση, να ψηφιστεί η τροποποίηση της νομοθεσίας, να οριστεί η ημερομηνία εκλογών και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε.

 

Πάντα, όμως, προς όφελος του Επιμελητηρίου και των μελών μας και όχι προς ίδιο όφελος.

 

Η Διοικητική Επιτροπή
του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Κορονοϊός (1-7 Αυγούστου): Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα – 45 θάνατοι την ημέρα

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 (κατά μέσο όρο περίπου 45...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός» από το ΠΑ.ΠΕΛ.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός»...

Ρεμπέτικα “άνθη” κάτω απ’ το Φουγάρο του “Ανθού”

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 9.30μμ,...

Μουσική εκδήλωση με τη Νικόλ Σαραβάκου στο θεατράκι της Ακροναυπλίας

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνδιοργανώνουν με την...

Προτείνουμε...