Σύσκεψη του ΠΑΜΕ Αργολίδας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους, με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το σχεδιασμό δράσης των σωματείων το επόμενο διάστημα.

 

Η εισηγητική ομιλία, έγινε από τον Θανάση Κολιζέρα, πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας ο οποίος τόνισε ότι «η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές ΣΣΕ είναι καίριο ζήτημα για τη ζωή των εργαζομένων. Αποτελούν μια μεγάλη κατάκτηση που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αντεργατική νομοθεσία των τελευταίων χρόνων.

 

Αυτοί οι αντεργατικοί νόμοι εξυπηρετούν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας και έχουν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης των εργαζομένων.

 

Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, να δώσουμε τη δική μας δυναμική απάντηση, στους βιομηχάνους, στη κυβέρνηση. Να ανοίξουμε μέτωπο με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος, τα τσιράκια των εργοδοτών.

 

Προχωράμε θαρρετά με πνεύμα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολίτικη, όχι μόνο να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα που είναι προ των πυλών αλλά αντίθετα με πνεύμα επιθετικό να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

 

Υπάρχει διέξοδος! Να σπάσουμε την μοιρολατρία, την απογοήτευση και την αναμονή. Να μην περιμένουμε λύσεις από τα πάνω, αντίθετα να προετοιμαστούμε και να απαντήσουμε με δυναμικούς αγώνες που μόνο το ταξικό κίνημα μπορεί να οργανώσει. Είναι ευθύνη των εκλεγμένων στα Δ.Σ να προχωρήσουμε σε συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, σε Γενικές Συνελεύσεις να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη πάλη των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, να παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους παίρνοντας πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν, κινητοποιούν και συνενώνουν τους εργαζόμενους και τους κλάδους.

 

Η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η συνένωση των κλάδων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης που έχουμε μπροστά μας.»

 

Στο τέλος της συζήτησης καταλήχθηκε ότι θα πρέπει:

 

Να δώσουμε ενιαία απάντηση. Καμιά αποδοχή του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου. Απόρριψη της λογικής του “ότι έγινε, έγινε”. Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε και να δώσουμε τη πρώτη αγωνιστική απάντηση με συλλαλητήριο των συνδικάτων, των σωματείων, των επιτροπών αγώνα στις 17 Οκτώβρη μέρα που θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα της βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή, το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ που ήταν πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

 

dsc02878

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια