Αργολίδα: Μόνο 3 υπάλληλοι (μη εξειδικευμένοι) στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου – Εκκρεμούν 40 αιτήματα χάραξης αιγιαλού

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου στην Αργολίδα με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

“Μετά και την 3732/4-3-2016 προηγούμενη σχετική Ερώτησή μου για την οποία δεν έλαβα απάντηση, επανέρχομαι στο ζήτημα των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου της Αργολίδας, στην οποία σήμερα υπηρετούν μόλις 3 άτομα – η Προϊσταμένη και 2 Διοικητικοί Υπάλληλοι παρά το γεγονός ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό όπως μηχανικοί, τοπογράφοι και προσωπικό με νομικές γνώσεις. Η υποστελέχωση αυτή έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς 40 αιτήματα χάραξης αιγιαλού εκκρεμούν εδώ και καιρό, αλλά και επιφέρει απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, ενώ οι υπάρχοντες τρεις υπάλληλοι πέραν του όγκου εργασίας που καλούνται να διεκπεραιώσουν, διατρέχουν τον κίνδυνο επιπτώσεων για αποφάσεις που καλούνται να λάβουν χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη σχετική εξειδίκευση.

Με δεδομένο ότι η Αργολίδα έχει 300 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περιλαμβάνει περιοχές που μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Εθνικής και της τοπικής οικονομίας ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο, είναι επιτακτική η ενίσχυση της Υπηρεσίας με μηχανικούς, τοπογράφους και άλλο εξειδικευμένο προσωπικό.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός:
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα ενισχυθεί η Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου της Αργολίδας με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή της ως βασικής υπηρεσίας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας”.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια