Επιστολή των επαγγελματο-βιοτεχνών της Αργολίδας στο διοικητή του ΟΑΕΕ για την απώλεια ρύθμισης

 

Με επιστολή της προς τον διοικητή του ΟΑΕΕ Δ. Τσακίρη, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας (Ναυπλίου) ζητά να επανεξεταστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με κίνδυνο να χάσουν οι ασφαλισμένοι τη ρύθμιση των 100 δόσεων:

 

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων βρέθηκαν αρκετοί ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, εξαιτίας της αιφνίδιας αύξησης του επιτοκίου αποπληρωμής χωρίς να υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση.

 

Σύμφωνα με καταγγελίες μελών των σωματείων μας, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει σχετικό ατομικό μήνυμα που να ενημερώνει για την αναπροσαρμογή της δόσης και ενώ κατέθεσαν το προβλεπόμενο ποσό στην τράπεζα, αυτό δεν απορροφήθηκε από το σύστημα. Η διάφορα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μικρή έως πολύ μικρή όμως οι ασφαλισμένοι χάνουν την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.

 

Επιπρόσθετα ενώ μετά από παρότρυνση του τοπικού καταστήματος ΟΕΑΕ, έχουν κάνει αίτηση επανένταξης στην ρύθμιση από τον Αύγουστο 2016 όμως μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη απάντηση από τον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

 

Καλούμε την διοίκηση του ΟΑΕΕ με συνοπτικές διαδικασίες μετά την παραλαβή των σχετικών αιτήσεων, να επανεντάξει τουςασφαλισμένους στην ρύθμιση την όποια έχασαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος Μακρής Παναγιώτης

ο γραμματέας Χρόνης Κωνσταντίνος

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια